5 mituri desfiintate despre femei si sex

Transformate deja in zicale, multe dintre „adevarurile“ despre sexualitatea feminina pornesc de la niste povesti. Preluate si transmise mai departe nu numai de barbati, care se mandresc ca nu inteleg eternul feminin, ci si de femei.

De barbati, preluate pentru ca li se pare mai interesant cand femeia poseda celebrul mister atasat, asa ca ce sa-si mai bata capul cu empatia, iar de femei, pentru ca asa mai ai loc de intors cand pur si simplu nu ai chef decat de tine. Din pacate, multe femei ajung sa creada ele insele in amintitele mituri, iar daca nu „simtesc“ ca la carte, li se face rusine si se cred perverse. Sa desfiintam asadar niste mituri, sa fim si noi mai in largul nostru, pentru ca doar de-aia suntem la fel de… egale cu barbatii.

CITESTE SI: Cele mai bune ceaiuri afrodisiace

1 Nu simt nevoia de sex la fel de mult ca barbatii

Ba, zic unii, femeia nu face sex de placere, ci doar pentru ca asa a fost scris programul. Ca adica ea, biata, e setata o data la luna, doar pentru ca specia trebuie perpetuata. Ei bine, eroare! Mare! Ba, spun specialistii, libidoul unei femei de 30 de ani este mai ridicat decat al unui barbat de aceeasi varsta. Iar starea ei de dupa e muuult mai placuta decat a lui. Daca mai punem la socoteala placerea de a flirta, de a fi admirata si dorita, e destul de clar. Sexualitatea femeii nu e mai prejos decat a barbatului. Si nu-i rusine sa-i spui iubitului tau ca-l doresti – in acel sens, evident –, ba dimpotriva. Sigur vei avea langa tine unul dintre cei mai fericiti barbati.

2 Nu ajung la orgasm decat foarte rar

Si asta e un mit. Ba exista teoria, mai ales printre barbatii grabiti, ca femeile nu ajung practic niciodata la orgasm. Nimic mai fals. Este adevarat, daca el nu e tocmai indemanatic, ea nu prea apuca orgasmul. In primul rand, pentru ca perioada de excitare a femeilor este ceva mai lunga, iar palierul – perioada in care excitatia este la maximum – de asemenea mai lung. In al doilea rand, pentru ca el, iute din fire, aplica preludiul in varianta prescurtata. Si iaca neconcordanta. Si mitul! Convinge-l pe el sa-si amane orgasmul. Se poate! Si e foarte placut. Pentru toata lumea!

3. Nu le plac variatiunile

Nu-i adevarat. Dar pentru ca, asa cum spuneam, femeile insele au inceput sa creada in miturile astea mai ales din pricina unei educatii sa-i spunem incuiate, e cam greu pentru barbat sa ceara, sa explice, sa convinga. E bine insa de stiut ca, atunci cand iubeste cu adevarat, femeia trece usor peste prejudecati. E drept, aici si barbatul are un cuvant de spus si un preludiu romantic de executat.

4. Nu fac sex, fac doar dragoste

Asta da mit! Ce vrea sa zica el este ca femeile nu trec la partea fizica a amorului decat daca sunt indragostite lulea si convinse ca si barbatul e la fel. Ia fii cinstita cu tine: macar o data ai facut-o pentru ca pur si simplu asa iti cerea corpul tau, nu inima, nicidecum mintea! Si a fost bine, nu? Au sarit scantei, cum se spune prin filme! Se pare ca, in ultimul timp, partea asta fizica nu mai e atat de desconsiderata si blamata, mai ales de cand femeile amana casatoria, intemeierea unei familii, in favoarea carierei. Asa ca de ce sa te alegi cu dureri de cap si dezechilibre hormonale pana apare Fat-Frumos? Mai bine rezolvi problema in mod placut si, de ce nu, cat mai pasional.

CITESTE SI: Cand nu vor barbatii sex si de ce

5. Nu vor decat relatii serioase, cu viitor

Nu-i adevarat! Cu toate instinctele si programarile genetice, femeilor le plac aventurile. Conditia este sa fie romantice, sa se petreaca intr-un fel departe de lume, sa fie, altfel spus, pe furate. Dar chiar si asa se dedica suflet si (mai ales) trup unei aventuri. Pentru ca, nu-i asa, femeilor le place sa fie misterioase, sa-si aminteasca mai tarziu de aventura, sa surada usor si sa stie ca este numai si numai secretul lor.

Sursa:femeia