5 mituri legate de sex

Toate acele soapte si secrete pe care vi le amintiti de pe vremea cand erati copil se transforma in mituri. De ce? Oricine crede in acest gen de mituri nu detine cu adevarat controlul asupra propriei sexualitati.

Din fericire, majoritatea acestor mituri simple sunt uitate dupa ce oamenii ajung la maturitate. Totusi, exista mituri mai adanc inradacinate, carora multi adulti le dau in continuare crezare.

CITESTE SI: 7 sfaturi pentru un preludiu de succes

Sexul este murdar, pacatos si neplacut

Oamenii dau de obicei vina pe religie pentru ca predica faptul ca sexul este pacatos, gresit sau imoral. Adesea este greseala religiei. Puteti avea insa credinte religioase puternice, bucurandu-va totusi de placerile sexului. La urma urmei, daca Dumnezeu nu ar fi dorit ca oamenii sa aiba relatii sexuale, nu ar fi facut sexul atat de placut.

Ejacularea goleste barbatul de energie

Acest mit dateaza din anii 600 si vine din India. Oamenii credeau ca cu cat ejaculeaza mai mult, cu atat mai mult va trebui sa-si completeze rezervele de energie si cu atat mai mult va pierde din energiile sale pretioase. Desigur, acest lucru nu este adevarat; este adevarat ca productia de lichid seminal se realizeaza fara efort la barbat. Sexul viguros va poate obosi, la fel ca orice alta activitate intensa. Sexul extraordinar va poate da insa un plus de energie. Cati barbati simt nevoie de somn dupa sex, la fel de multi sunt inviorati si doresc sa alerge 10 kilometri sau doresc sa faca din nou sex!

Placerea sexuala nu este resimtita pe tot parcursul vietii

Exista o credinta conform careia femeia este programata sa aiba un anumit numar de orgasme in intrega viata. Femeile cred ca acest lucru are legatura cu numarul de ovule pe care le poate avea o femeie in ovare. Adevarul este insa ca orgasmele provin din creierul unei femei si din terminatiile nervoase, fara sa aiba vreo legatura cu ovulul ei. Ce este important de retinut: o femeie poate avea un numar nelimitat de orgasme, oricand pe parcursul vietii. Deci placerea sexuala exista atata vreme cat traiti!

Barbatii nu pot fi monogami

Conform biologiei evolutioniste, exemplarele masculine au milioane de spermatozoizi pentru a-i raspandi si fertiliza cu ei cat mai multe ovule posibil. Acest lucru nu este insa relevant pentru barbat in societatea contemporana. Barbatii nu sunt nevoiti sa-si imprastie spermatozoizii spre un numar cat mai mare de femei posibil. Ei pot forma cu o femeie, definitiv, un cuplu stabil si fericit. Barbatii pot fi fideli, atat timp cat isi doresc acest lucru. A spune ca toti barbatii insala este sinonim cu a spune ca nici un barbat nu se poate controla si nici un barbat nu-si poate respecta angajamentul intr-o relatie. Acest lucru nu este adevarat. Nu toti barbatii insala si mint femeile. Orice barbat poate alege sa fie pentru totdeauna cu o singura femeie.

CITESTE SI: De ce sa NU refuzi un one night stand

Femeile care iubesc sexul sunt usuratice

O femeie care doreste sa aiba raporturi sexuale ar putea sa se ingrijoreze ca va fi numita usuratica sau va fi considerata prostituata. In fond, in adolescenta, nu asa erau numite fetele care „o faceau”? Puneti-va insa intrebarea: ce e gresit daca o femeie se bucura de sex? Daca nu cunoasteti raspunsul, vi-l spunem noi: nu este nimic gresit. Sexul exista pentru a va bucura de el – atat barbatii, cat si femeile.

 Sursa: csid