5 motive pentru care nu te identifici cu zodia ta

Vorbim constant despre astrologie si nu ne putem abtine sa nu intrebam fiecare persoana pe care o intalnim ce zodie este, insa un lucru pe care il auzim destul de des este ca persoana in cauza nu se regaseste in trasaturile zodiei sale.

Evident, astrologia este o singura piesa din puzzle-ul ce reprezinta personalitatea umana, si multi alti factori, cum ar fi mediul in care am crescut, cultura, sau experienta de viata, ne afecteaza. Este destul de rar intalnit cazul in care o persoana se identifica in proportie de 100% cu trasaturile zodiei sale, dar ne-am gandit ca ar fi util sa expunem cateva motive pentru care ai putea sa nu te indentifici intocmai cu zodia de care apartii.

CITESTE SI: Ce are nevoie fiecare zodie dupa o zi grea

1. Esti introvertita / extrovertita si semnul tau zodiacal este exact opusul

Anumite zodii au trasaturi care sunt orientate spre socializare si pe comunicare. Spre exemplu, Leii sunt cunoscuti a fi foarte sociabili, iar Gemenii sunt foarte indrazneti, dar daca esti o persoana introvertita guvernata de unul dintre aceste semne, este normal sa simti ca nu te caracterizeaza. Alternativ, unei persoane extrovertite nu i s-ar potrivi secretivitatea Scorpionului sau tacerea Racului.

Arunca inca o privire sau chiar mai multe peste trasaturile zodiei tale si incearca sa ignori unele dintre acestea cu componenta sociala – ai putea chiar sa realizezi ca restul calitatilor mai importante si mai profunde chiar rezoneaza cu felul tau de a fi.

2. Ai o alta influenta puternica, cum ar fi luna intr-o anumita zodie sau ascendentul

Astrologia este foarte complexa si depaseste cele 12 zodii. Exista o intreaga diagrama care arata pozitiile exacte ale planetelor si ale corpurilor ceresti in momentul nasterii. Aceasta diagrama iti poate oferi o intelegere mai profunda a profilului tau astrologic. Exista doua aspecte care au tendinta sa aiba o influenta mare asupra personalitatii: semnul lunii si ascendentul.

In astrologie, ascendentul reprezinta felul in care ne prezentam lumii exterioare, si intr-o anumita masura, modul in care privim lumea. De asemenea, si locul in care luna se afla in diagrama (adica semnul lunii) este deosebit de important. De fapt, unii astrologi sunt de parere ca este la fel de important ca semnul soarelui (zodia). Insa depinde numai de tine sa decizi ce fel de combinatie esti. Odata ce vei afla caracteristicile bazate pe semnul lunii si pe ascendent si le vei adauga la ceea ce stii deja despre zodia ta, ai putea realiza ca aceasta combinatie unica are foarte mult sens.

3. Esti nascuta aproape de sfarsitul sau inceputul perioadei zodiacale

Daca te-ai nascut cu cateva zile, sau chiar pana la o saptamana in apropierea schimbarii zodiilor, te-ai nascut intr-o perioada care in astrologie se numeste „de tranzitie”. Este foarte important sa afli informatii si despre cealalta zodie in apropierea careia te afli. E foarte posibil ca personalitatea ta sa fie o combinatie intre trasaturi ce apartin celor doua zodii. Verifica si vezi ce descoperi.

4. Iti simplifici prea mult semnul zodiacal

Cele mai multe persoane au o viziune foarte simplificata a zodiilor. Este distractiv sa reduci fiecare zodie la o lista lunga de adjective, insa, in realitate, astrologia este mult mai complexa decat atat. Astrologia ne ofera o vedere generala a trasaturilor de personalitate, dar felul in care aceste trasaturi se manifesta la diferite persoane poate fi variat. Daca iti doresti sa intelegi complexitatea si profunzimea zodiei tale, trebuie sa citesti informatii despre aceasta din cat mai multe surse, sa fii deschisa la interpretari si sa vorbesti si cu alti oameni interesati de astrologie.

5. Esti intr-un punct diferit al dezvoltarii tale personale

Atunci cand citesti despre semnul tau, vei gasi deseori liste cu aspectele negative si aspectele pozitive asociate zodiei. Acest lucru are sens, pentru ca fiecare are calitatile si defectele sale. Dar, in timp ce avansam in viata, incercam sa punem accent si sa ne dezvoltam calitatile, in timp ce incercam sa ne eliminam sau sa ne reparam defectele.

CITESTE SI: Zilele norocoase ale fiecarei zodii

Ai putea sa iti dai seama ca nu ti se aseamana lista de caracteristici a zodiei tale pentru ca te afli intr-un punct diferit al dezvoltarii tale ca persoana. Spre exemplu, ai putea fi un Berbec care a invatat sa nu mai fie chiar atat de impulsiv, sau un Taur care a invatat sa nu mai aiba resentimente. Aminteste-ti ca astrologia nu iti dicteaza viziunea despre viata, alegerile politice. Astrologia functioneaza ca un instrument pentru dezvoltarea personala: aspiri la calitatile zodiei tale si ai grija la aspectele negative.

 Sursa:elle