5 motive să te apuci de Pilates TRX Suspension chiar de azi!

Este foarte posibil ca la prima vedere să te încurce denumirea, însă credem că ai mai văzut cel puțin o dată în viață acest tip de sport. Dincolo de Yoga, Pilates Clasic și Pilates pe Reformer, metoda TRX vine ca un antrenament full-body care se aseamănă cu o sesiune intensă de fitness ca număr de calorii pe care le poți arde, însă prin practicarea unui efort fizic redus.

Pilates TRX Suspension propune, așadar, un sistem de antrenament care implică utilizarea unor accesorii suspendate pe care le prinzi de brațe și cu ajutorul cărora îți angajezi mușchii folosind doar greutatea propriului corp. Prin schimbarea modului în care te înclini și îți unduiești corpul, fiecare grupă musculară poate fi angajată într-o mișcare de tragere sau împingere.

Este adevărat că se îndepărtează de Pilatesul clasic și de exercițiile propuse de Joseph Pilates pentru recuperare și corectarea posturii, însă cu un efect la fel de susținut, exercițiile de Pilates TRX Suspension aduc o mulțime de beneficii practicanților.

Rămâi alături de noi și vei descoperi 5 motive întemeiate să te apuci chiar de astăzi de acest tip de sport! Și, dacă citești articolul până la final, vei descoperi o surpriză care credem noi că te va convinge să încerci Pilates TRX Suspension.

Clasica metoda Pilates și Pilates TRX Suspension

Diferit de metoda clasică de Pilates, programul Pilates TRX Suspension propune un antrenament mai intens și mai dinamic, care se concentrează pe mușchii de bază din zona taliei și a spatelui, adică pe centrul de susținere pentru restul corpului. Acest lucru îmbunătățește forța, flexibilitatea și postura, menținând mobilitatea corpului și ajută la prevenirea sau reducerea rănilor.

Însă dacă ar fi să discutăm punctual despre niște exerciții de Pilates TRX Suspension, cel mai probabil am spune că TRX este Pilates cu un plus de provocare pe mușchii nucleului și pe picioare. În timpul unei ședințe de Pilates TRX Suspension practici exercițiile în timp ce ești suspendat, fapt ce îți impune să îți angajezi nucleul și mai mult în susținerea echilibrului.

Sistemul Pilates TRX Suspension poate fi ajustat pentru a se potrivi tuturor nivelurilor de fitness prin simpla schimbare a unghiului de înclinare, ceea ce îl face perfect pentru persoanele care sunt la început, precum și pentru cele care caută un antrenament mai provocator.

Fie că ești începător sau poate practici Pilatesul de ceva timp, metoda Pilates TRX Suspension este o modalitate excelentă pentru a-ți exersa respirația, pentru tonifierea corpului și dacă îți dorești să apelezi la tipurile de antrenamente mai intense.

Pilates TRX Suspension cu echipament și accesorii speciale care lucrează corect musculatura

Metoda clasică de Pilates propune exerciții fizice recunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăți puterea, flexibilitatea și rezistența generală. Treptat, aceste exerciții de Pilates realizate inițial pe saltea au început să fie combinate și cu alte tehnici de fitness, cum ar fi antrenamentul în suspensie TRX.

Prin încorporarea acestor două forme de exerciții, practicanții de Pilates pot experimenta și mai multe beneficii. În Pilates TRX Suspension, mișcările sunt precise și controlate, dar în același timp fluide și continue. Aceste mișcări îți permit să lucrezi mușchii de bază, precum și grupuri musculare suplimentare deodată, ceea ce duce la o intensitate crescută.

Cu doar două benzi simple reglabile, sistemul Pilates TRX Suspension oferă un antrenament complet al corpului, cum nu există altul. Fie că dorești să te concentrezi pe antrenamentul de forță, cardio sau flexibilitate, acest instrument de antrenament versatil îți pune la treabă grupe musculare pe care nici nu știai că le ai înainte de a te apuca de acest sport.

Este adevărat că poți practica Pilates și acasă sau în aer liber, însă atunci când apelezi la echipamentul și expertiza oferită de specialiști, beneficiezi și de altfel de rezultate și, bineînțeles, o îndrumare avizată.

#1. Pilates TRX Suspension întărește musculatura

Sistemul Pilates TRX Suspension folosește gravitația și greutatea corpului tău pentru a oferi rezistență, astfel că este un antrenament excelent pentru orice tip de condiție fizică. La fel ca în cazul metodei clasice, Pilatesul prin suspensie promovează legătura minte-corp și coordonarea respirației cu mișcarea corpului.

Antrenamentele Pilates și Pilates TRX Suspension sunt excelente pentru îmbunătățirea rezistenței musculaturii, grație exercițiilor practicate. Prin concentrare și adaptarea mișcărilor la țelul dorit, poți obține rezultate vizibile într-un timp scurt. Practicat periodic și cu echipamentul potrivit, Pilates TRX Suspension poate favoriza obținerea unui corp tonifiat, un abdomen vizibil lucrat și, bineînțeles, relaxarea coloanei vertebrale.

#2. Practici Pilates și exerciții care ard mai multe calorii

Cine nu vrea să ardă mai multe calorii cu mai puțin efort? Când vine vorba de Pilates TRX Suspension, această tehnică promite, cu siguranță, această posibilitate. Prin realizarea unei legături între mintea, corpul și respirația ta și combinându-le pe cele trei cu sistemul de suspensie vei obține mușchi mai puternici și mai bine definiți, dar și o ardere mai rapidă a caloriilor.

Pentru a experimenta pe propria piele beneficiile antrenamentului TRX, te invităm să descoperi clasa de Pilates TRX Suspension oferită de Venusao Studio! Dacă ești client nou, te bucuri de o sesiune demonstrativă gratuită prin care poți vedea dacă poți să faci față unui astfel de sport.

#3. Exercițiile de Pilates TRX Suspension susțin îmbunătățirea forței nucleului

Îmbunătățirea nucleului ar trebui să fie principala ta preocupare atunci când te decizi să încerci Pilates și chiar și Yoga. De ce? Pilatesul și practicarea tuturor exercițiilor presupune să dispui de un trunchi puternic care poate susține mișcările pe care ești nevoit să le faci în timpul unei clase de Mat Pilates sau Pilates TRX Suspension.

Cu Pilates TRX Suspension, îți lucrezi mereu mușchii abdominali, respectiv abdomenul cu până la 50% mai mult decât cu alte exerciții. TRX Pilates Suspension propune și un echipament versatil care îți permite să practici o gamă largă de exerciții, toate acestea ajutându-te să îți tonifiezi abdomenul.

#4. Lucrezi mușchii abdomenului printr-o practica suspendată care se bazează pe respirație

Sistemul de suspensie TRX este un instrument de antrenament unic care creează instabilitate și îți provoacă corpul în moduri noi. Provocându-ți nu doar nucleul, ci și restul musculaturii, acest instrument oferă un antrenament complet al întregului corp.

Fie că alegi să practici exclusiv Pilates TRX Suspension sau încorporezi exercițiile în rutina obișnuită de forță, instabilitatea creată de acest echipament inovator asigură că nucleul rămâne angajat și activ pe tot parcursul antrenamentului.

Mai mult, mișcările sale funcționale și versatile îți permit să lucrezi mai mulți mușchi în același timp, ceea ce face ca fiecare sesiune de Pilates TRX Suspension să fie o modalitate extrem de eficientă și eficace de a-ți întări și tonifia corpul.

#5. Pilatesul suspendat ajută la stabilizarea coloanei vertebrale și ameliorarea durerilor de spate

Spre deosebire de formele convenționale de sport și mișcare, cum ar fi ridicarea de greutăți sau aerobic, antrenamentul Pilates TRX Suspension este o tehnică dinamică și captivantă care poate condimenta cu adevărat modalitatea în care îți construiești condiția fizică.

Cu ajutorul accesoriilor sale reglabile care permit diferite niveluri de rezistență, acest sistem flexibil permite libertate și creativitate sporită în ceea ce privește modul în care alegi să îți provoci corpul, adaptând exercițiile la nivelul și obiectivele tale specifice de fitness. În plus, exercițiile pe care le lucrezi cu ajutorul acestui sistem ajută la reglarea durerilor spatelui și la relaxarea coloanei.

Descoperă la Venusao Studio o altfel de tehnică prin care poți să practici Pilates!

Pilates TRX Suspension este completarea perfectă pentru Pilatesul clasic sau chiar și pentru Reformer. Dacă ești în căutarea unui antrenament mai intens pentru tot corpul, aceasta este clasa potrivită pentru tine!

Cu echipamentul Pilates TRX Suspension vei putea lucra brațele, coapsele și mușchii abdominali în moduri pe care nicio altă metodă nu le poate imita. În plus, beneficiile de întindere și relaxare sunt de neegalat. Ești gata să încerci?

Înscrie-te pentru o sesiune demonstrativă gratuită astăzi la Venusao Studio și vezi dacă acest tip de antrenament este potrivit pentru tine.