5 sfaturi esențiale pentru pregătirea taxelor pentru criptomonede

Plata taxelor pentru Bitcoin și alte criptomonede devine o prioritate pentru investitorii din SUA după ce IRS a anunțat pe 2 iulie 2018 că una dintre campaniile lor principale și se concentrează pentru anul este impozitarea monedelor virtuale.

Deoarece criptomonedele sunt tratate ca proprietate, ele sunt supuse regulilor de câștiguri și pierderi de capital la fel ca acțiunile, obligațiunile, proprietățile imobiliare și alte forme de proprietate.

Provocarea în ceea ce privește impozitele pentru criptomonede este că datele cu care poți cumpăra, vinde, tranzacționa, transfera, venituri de minare, tranzacții cu portofel și alte activități de criptare sunt probabil împrăștiate pe multe platforme și schimburi . Acest lucru poate face dificilă calcularea taxelor și procesul de raportare. Aceste cinci sfaturi vă vor ajuta să faceți procesul de raportare pentru criptomonede mai ușor.

1. Păstrați o înregistrare a fiecărui schimb în cazul în care ați cumpărat sau ați vândut criptomonede

Datele de schimb sunt esențiale în procesul de raportare cripto. Schimburile sunt probabil locurile în care ați transformat inițial moneda fiat în criptomonede și, prin urmare, baza dvs. de cost a fost stabilită inițial aici. Ar trebui să aveți date istorice complete din fiecare schimb pe care l-ați utilizat. Cele mai multe schimburi au o opțiune care vă permite să exportați istoricul complet al tranzacțiilor. Având aceste date la îndemână, procesul de raportare va fi ușor de făcut dacă efectuați calculele manual sau cu ajutorul software-ului criptografic.

2. Păstrați toate  înregistrările ale criptomonedelor pe care le-ați obținut drept venit

Criptomonedele obținute drept venit sunt tratate în mod diferit decât cripto-tranzacțiile în scopuri fiscale. Este important să aveți înregistrări ale unor evenimente de venit, cum ar fi plățile de minare ale Bitcoin, criptomonede primite de la un loc de muncă sau orice altă formă de cripto primită ca venit. Ar trebui să urmăriți cantitatea de criptomonede primit, precum și data și ora la care ați primit-o.

3. Învățați cum să calculați câștigurile și pierderile în ceea ce privește investițiile în Bitcoin și alte criptomonede

Datorezi taxe pe ce ai câștigat din tranzacționare, deci este important să înțelegi cum să-ți calculezi câștigurile. Pentru a calcula câștigurile și pierderile de capital, utilizați următoarea formulă: Costul bazei este valoarea inițială a unui activ în scopuri fiscale. În lumea cripto, baza dvs. de cost este, în esență, cât v-a costat să achiziționați moneda.

Valoarea justă a pieței este cât de mult ar putea să vândă un activ pe piața deschisă. Din nou, cu criptocurrency, această valoare de piață echitabilă este cât de mult a fost evaluată moneda virtuală în dolari americani la momentul vânzării.

Prin urmare, pentru a calcula câștigul sau pierderea pe fiecare tranzacție, trebuie să știți la ce valoare USD ați achiziționat criptomonedele pentru și la ce valoare pe care ați tranzacționat-o sau la care ați vândut-o. Dacă nu ați urmărit valoarea USD a tranzacțiilor dvs., puteți utiliza software-ul cripto tax pentru a înregistra și stoca cifrele tranzacțiilor pentru dvs.

4. Vorbiți cu un specialist specializat în impozite

În cazul în care activitatea dvs. de cripto-tranzacționare a fost destul de simplă, este probabil că veți putea să vă ocupați de raportarea fiscală proprie fără prea multe probleme. Cu toate acestea, dacă situația dvs. este complicată și nu doriți să vă ocupați singur de procesul de raportare, poate fi util să discutați cu un contabil Bitcoin sau cu un CPA specializat în criptare. Anumiți contabili au devenit specialiști în criptomonede, și lucrează cu normă întreagă pentru a ajuta comercianții să sorteze implicațiile fiscale. Dacă aveți întrebări specifice cu privire la situația dvs., ar putea fi util să consultați un contabil.

5. Câștigați bani după plata taxelor prin raportarea pierderilor suferite în urma tranzacțiilor cu criptomonede

Când realizați un câștig de capital (v-ați vândut criptomonedele pentru mai mult decât ați cumpărat), datorați o taxă asupra valorii câștigului în dolari. Cu toate acestea, atunci când vindeți (sau tranzacționați) criptomonedele dvs. pentru mai puțin decât ați cumpărat-o, veți suferi o pierdere de capital și puteți utiliza această pierdere pentru a compensa câștigurile din alte tranzacții sau chiar un câștig din vânzarea altor bunuri, portofoliul dvs. Acest lucru vă poate economisi o sumă substanțială de bani dacă aveți pierderi grele.

În timp ce sezonul fiscal nu este momentul cel mai distractiv al anului, acesta nu trebuie să fie stresant. Păstrați înregistrări bune și utilizați instrumentele fiscale Bitcoin care sunt acolo pentru a vă arăta perfect taxele pentru criptomonedele pentru anul respectiv.