5 sfaturi pentru a cumpăra haine pentru femeile însărcinate

Perioada lunilor de sarcina vine cu numeroase schimbari pentru orice femeie. Exista numeroase schimbari din punct de vedere emotional, dar si schimbari la nivelul corpului. Pentru a avea o perioada de sarcina cat mai usoara si cat mai confortabila, fiecare femeie trebuie sa acorde atentie acestor schimbari survenite dupa primele saptamani de sarcina.

Una dintre aceste provocari este aceea de a gasi haine potrivite pentru lunile de sarcina. In continuare sunt amintite 5 sfaturi care pot fi utile femeilor insarcinate, indiferent daca vor sa gasesca rochii gravide sau pantaloni pentru aceasta etapa a vietii lor.

Alege momentul potrivit pentru a cumpara haine de gravida 

Pentru a evita disconfortul inca din primele luni de sarcina, este recomandat ca hainele sa fie adaptate schimbarilor care apar la nivelul organismului. Chiar daca burtica inca nu este vizibila, multe femei observa faptul ca incep sa aiba cateva kilograme in plus. Ei bine, un moment bun pentru a cumpara hainele pentru gravide este in primele saptamani sau atunci cand ai aflat vestea cea mare. Este un mod eficient de a-ti pregati garderoba, cel putin pentru urmatoarele 3-4 luni de sarcina.

Tine cont de schimbarile corpului 

Un al doilea aspect este acela de a veni in sprijinul schimbarilor care sunt observate la nivelul corpului. Daca burtica incepe sa fie vizibila, este important ca hainele pe care le cumperi sa tina cont de acest detaliu. Exista atat pantaloni, cat si rochii gravide care sunt conceputi astfel incat talia sa fie sub stomac si sa nu apese pe burtica. Este un detaliu deosebit de important pentru sanatatea sarcinii.

Ce trebuie sa stii pentru alegerea marimii potrivite

Atunci cand vrei sa mergi la cumparaturi pentru a adapta garderoba la perioada sarcinii este important sa stii cum sa probezi hainele si cum sa alegi marimea potrivita. In primul rand trebuie sa stii ca se pastreaza marimea normala la hainele pentru gravide. Acestea sunt confectionate astfel incat sa fie potrivite pentru gravide si burtica acestora.

In cazul rochiilor pentru gravide exista numeroase modele cu elastic reglabil. Pe masura ce sarcina avanseaza, elasticul reglabil va tine pantalonii pe solduri si nu se va sprijini pe partea superioara a abdomenului. Pentru a exista certitudinea ca marimea este potrivita, se recomanda ca in timp ce se probeaza hainele pentru gravide, sa te asezi pe un scaun. Daca nu se simte un disconfort la nivelul abdomenului, atunci marimea este potrivita.

Alege haine pentru intreaga durata a sarcinii

Indiferent daca vrei sa cumperi rochii gravide sau pantaloni pentru aceasta perioada, este recomandat sa alegi haine care sa fie potrivite pentru toata perioada de sarcina. In acest sens modelele reglabile sau ajustabile sunt varianta ideala.

Evita cumparaturile exagerate 

Chiar daca poti fi tentata sa cumperi multe haine pentru lunile de sarcina, trebuie spus ca este recomandat sa eviti sa cumperi foarte multe piese vestimentare pentru aceasta perioada. Este o perioada relativ scurta si nu vei avea nevoie sa schimbi intreaga garderoba pentru lunile de sarcina. Poti alege sa investesti treptat in haine potrivite pentru aceasta perioada.