5 veterani care merită urmăriți la EURO 2020

Nu doar jucători tineri precum Kylian Mbappe atrag atenția înainte de EURO 2020, ci și unii mai în vârstă, precum Leonardo Bonucci și Cristiano Ronaldo.

Iată care sunt cei mai valoroși veterani care vor participa la EURO 2020:

  1. Leonardo Bonucci – A fost inclus în lotul extins al Italiei pentru EURO 2020. Ajuns la 34 de ani, jucătorul lui Juventus Torino rămâne un nume important pentru Italia, pentru care a disputat 101 meciuri și a marcat de 7 ori. În 2021 are deja două meciuri pentru naționala Italiei și are șanse mari să fie titular la EURO 2020. Bonucci are o finală de Campionat European în 2012 cu Italia.
  2. Cristiano Ronaldo – Vârsta nu-și spune deloc cuvântul pentru Cristiano Ronaldo. Portughezul a marcat 36 de goluri pentru Juventus Torino în acest sezon și a fost la nivelul cu care ne-a obișnuit de câțiva ani buni. Ronaldo continuă să fie omul numărul 1 și la naționala Portugaliei, pentru care a marcat de 103 ori în 173 de meciuri. Cu naționala Portugaliei, Ronaldo a devenit campion european în 2016 și a câștigat Liga Națiunilor. Sunt așteptări mari de la Cristiano la EURO 2020, el fiind unul dintre favoriții la câștigarea titlului de golgheter, potrivit cotelor de pe NetBet. Astfel, Ronaldo este al patrulea favorit, având cota 10.00. Singurii jucători care îl depășesc sunt Harry Kane (cota 7.00), Romelu Lukaku (cota 8.50) și Kylian Mbappe (cota 9.00). Cotele sunt preluate de pe NetBet, operator care deține și cel mai mare cazinou online din România, unde sunt peste 2.000 de jocuri de la furnizori de top, inclusiv în secțiunea NetBet jackpot.
  3. Manuel Neuer – Portarul în vârstă de 35 de ani este în continuare unul dintre cei mai buni jucători ai lui Bayern Munchen și din naționala Germaniei. De altfel, prezența sa a stârnit discuții aprinse în Germania, în condițiile în care sunt destui jucători care-i pot lua locul. Dar Manuel Neuer rămâne un fotbalist de bază pentru nemți, având 98 de meciuri disputate în naționala Germaniei din 2009 încoace. La nivel de club, Neuer a fost titular în acest sezon la Bayern Munchen, echipă cu care a câștigat titlul în Bundesliga fără emoții.
  4. Hugo Lloris – Portarul lui Tottenham va împlini 35 de ani în luna decembrie, însă nimeni nu îi poate contesta calitățile. Dimpotrivă, parcă a devenit din ce în ce mai bun cu trecerea timpului. În naționala Franței, Lloris a adunat deja 123 de meciuri și este titularul incontestabil în poartă. De altfel, el a fost și portarul titular la Cupa Mondială din 2018, în care Franța a câștigat trofeul. Lloris vine după un sezon în care Tottenham nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, dar el a fost un om de bază. Este cu siguranță unul dintre cei mai valoroși jucători care vor evolua la EURO 2020.
  5. Giorgio Chiellini – Fundașul lui Juventus Torino va împlini 37 de ani în această vară, dar continuă să joace la un nivel înalt. A avut ceva probleme medicale și a prins 22 de meciuri pentru Juventus în acest sezon. Este însă așteptat să fie convocat în lotul Italiei pentru EURO 2020. Pentru naționala Italiei, Chiellini are 8 goluri în cele 106 meciuri disputate. De altfel, un gol a fost marcat în poarta Spaniei, la EURO 2016. Cu naționala Italiei, Chellini a disputat o finală a Campionatului European în 2016. De asemenea, a mai termiant pe locul 3 la Cupa Confederațiilor din 2013.