50 de ONG-uri cer o AUDIENTA la Oprescu si Negoita pentru rezolvarea problemei EVACUATILOR din strada Vulturilor

Un numar de 50 de organizatii neguvernamentale au solicitat public miercuri primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU, viceprimarului DAN DARABONT si primarului Sectorului 3, Robert Negoita, o AUDIENTA in regim de urgenta pentru rezolvarea problemei celor 65 de oameni care locuiesc in prezent in strada dupa ce au fost EVACUATI din locuintele din strada Vulturilor.

“Aceasta solicitare este un prim pas pe care il facem in apararea demnitatii celor EVACUATI si a dreptului lor la o viata decenta. Intelegem necesitatea reintrarii in drepturi a proprietarilor caselor nationalizate, insa vrem ca autoritatile locale sa accepte ca Bucurestiul are o grava problema sociala care are nevoie de un raspuns prompt si coerent. Mai bine de 5.000 de persoane fara adapost traiesc in Bucuresti. Cu fiecare retrocedare, numarul acestora creste. In aceste conditii, Bucurestiul nu are o politica coerenta privind locuirea sociala”, afirma reprezentantii ONG-urilor.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: Peste PATRU SUTE de persoane din orasul Gataia au fost EVACUATE

Potrivit acestora, situatia este cu atat mai grava cu cat fiecare zi petrecuta in strada pericliteaza slujbele persoanelor aflate in strada, precum si posibilitatea copiilor de a merge la scoala. “In acest context, cetatenii EVACUATI pe 15 septembrie vor sa stie ca nu sunt ignorati de autoritati”, mai spun sursele citate.

Citeste si: SUTE DE ROMI romani, EVACUATI din doua tabere de langa Paris

ONG-urile arata ca 27 de familii, majoritatea fosti chiriasi ICRAL, au fost EVACUATE silit, pe 15 septembrie, din locuintele pe care le ocupau in strada Vulturilor nr. 50, din Sectorul 3 al Capitalei. 65 dintre cetatenii EVACUATI locuiesc in prezent in strada.

Sursa foto: totb.ro