MITINGUL de la Palatul Cotroceni s-a INCHEIAT! REACTIA PSD referitoare la contramanifestatie

Aproximativ 40-50 de persoane, majoritatea in varsta, protesteaza duminica, langa Palatul Cotroceni, ei scandand impotriva presedintelui Klaus Iohannis si in favoarea Guvernului, informeaza postul de televiziune Digi24. Potrivit unor informatii obtinute de sursa citata, protestul ar fi fost stabilit si organizat de trei lideri PSD – Gabriela Firea, Lia Olguta Vasilescu si Codrin Stefanescu.

UPDATE 8: In jurul orei 20.30, dupa aproape sapte ore de protest, mitingul de la Cotroceni a luat sfarsit, toti cei ramasi retragandu-se spre casa. 

UPDATE 7: La Cotroceni se mai afla in jur de 750 de persoane care striga “Tradatorul” si “Iesi afara, javra ordinara!”. Cand trece camera de filmat prin fata lor, in direct la RomaniaTV, unii protestatari isi ascund fetele. Pe pancartele lor scrie “Pierdut presedinte!” si “Iohannis, jos labele de pe Romania!”. Romania TV sustine ca oamenii nu pleaca de la Cotroceni pana cand presedintele Iohannis si sefa DNA nu isi dau demisia, desi niciunul dintre cei intervievati nu a spus asta, ci au vorbit doar despre dezbinare. Cativa tineri au fost la Palatul Cotroceni sa imparta flori protestatarilor de acolo.

UPDATE 6: In jurul orei 20.00, protestatarii de la Palatul Cotroceni au inceput sa plece, dar anunta ca se vor intoarce duminica, cand vor fi un milion. Au mai ramas in jur de 1.000 de persoane, iar acum cateva ore au fost 1.500 de oameni.

UPDATE 5: In jurul orei 18.30,  numarul participantilor la mitingul pro-Guvern, pro-OUG si anti-Johannis a ajuns la 2.500, in marea lor majoritate persoane de varsta a treia, informeaza postul de televiziune Digi24.

INFO UPDATE: Persoanele prezente la Palatul Cotroceni spun ca au iesit in strada pentru a sustine Guvernul Grindeanu:

„- De ce ati venit aici?

– Sa sustinem Guvernul Grindeanu pentru ca nu e normal, am votat la 11 decembrie, nu e normal sa darame guvernul dupa o luna de zile’.

– Am vazut la televizor si m-au sunat prietene: Vii cu noi la miting? Da, normal ca vin.

– Pentru marsavia pe care vrea sa o faca, vrea sa fie prostii in tara, sa fie razboi.

– Au facut si ei o greseala si au recunoscut-o PSD- ul si au retras-o. Si acum ce sa facem? Si ei au gresit, toata lume greseste, eu va spun ca toata lumea greseste’.

– Fiti atenta la ce voi striga…”Iohannis penalul, uraste Ardealul… e dezbinator”.

– Ce parere aveti despre sutele de mii de oameni care au iesit pe strada?

– Sunt manipulati.

– De catre cine?

– De forte oculte. O sa vedeti in piata acolo masinile care fac d-asta psihotronica… influenta psihotronica. Se influenteaza masele cu unda magnetica de 7W”, se arata intr-un material publicat de stirileprotv.ro. “Iohannis e nazist, e neamt. Omul asta a venit sa ne nenoroceasca tara pentru ca asa este pus de fondurilea astea care este. El este un papusoi. Il rugam frumos sa ne paraseasca tara. Vrea sa ne distruga. Avem informatii pentru ca se spune la televizor. Oamenii care protesteaza e platiti cu milion. Sunt platiti”, spune o femeie pentru sursa citata.

UPDATE 4: Conform jurnalistilor de la News.ro, aproximativ 1.000 de persoane protesteaza in aceaste momente la Palatului Cotroceni.La protestul de la Palatul Cotroceni au avut loc noi incidente. Doi tineri au mers cu pancarte: “Domnii pensionari, va iubim”. Fata care tinea pancarta a fost trasa de par de o doamna in varsta, in timp ce jandarmii au intervenit sa ii scoata dintre protestatari.

UPDATE 3: Apar primele incidente la manifestatia pro-Guvern de la Cotroceni: Un tanar a aruncat cu zapada in oameni, iar un altul a stropit cu ulei cateva persoane. Numarul protestatarilor a ajuns la circa 500, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE 2: Oamenii din fata Palatului Cotroceni au inceput sa strige “Jos Basescu!”. Numarul acestora este in jur de 250 la ora 16.30.

UPDATE 1: Numarul manifestantilor de la Palatul Cotroceni a crescut la aproape 200. Printre protestarii de la Cotroceni se afla si copii care striga “Huo, Iohannis”.

STIRE INITIALA

“Ar fi vorba despre un mars pasnic, la care sa participe cei care sustin Guvernul Grindeanu, iar manifestatia ar urma sa aiba loc in zona Palatului Cotroceni. Scopul mitingului ar fi acela de a demonstra ca protestele care au avut loc in Capitala si in alte orase din tara in ultimele sase zile nu reprezinta vocea majoritatii”, mai noteaza Digi24 pe site-ul sau. Partidul Social Democrat nu isi asuma organizarea manifestatiei, insa PSD s-ar pregati pentru un miting autorizat joia viitoare, fara ca acest lucru sa fi fost, pana acum, anuntat oficial.

Cu putin timp in urma, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat pe pagina sa de Facebook ca partidul nu organizeaza niciun fel de manifestatie in cursul acestei zile, adaugand ca mesajele in acest sens de pe retelele de socializare nu apartin PSD. “Partidul Social Democrat nu organizeaza astazi niciun miting sau manifestatie publica. Mesajele de mobilizare aparute pe retelele de socializare nu sunt din partea PSD”, a scris Liviu Dragnea.

Sursa foto: CAPTURA DIGI24