6 ACTIVITATI INTERESANTE sa nu te PLICTISESTI de CRACIUN

Perioada Craciunului este una dintre cele mai frumoase din an. Te intalnesti cu prietenii, cu rudele, se intind mese pline de bunatati, se ciocneste un pahar, se deapana amintiri.

Chiar si asa, sunt sanse ca, la un moment dat, sa epuizati discutiile si glumele bune si ceea ce parea o distractie pe cinste sa se transforme intr-o plictiseala cumplita.

Ei bine, nu si de Craciun! Pentru ca de Craciun toata lumea trebuie sa fie vesela si binedispusa. In cazul in care ai intrat in pana de idei, iti oferim noi cateva sugestii de activitati interesante care iti vor face Sarbatorile si mai frumoase.

Pregateste turta dulce cu cei mici

Copiii iubesc turta dulce si mai ales casutele din turta dulce, care le amintesc de celebra poveste cu Hensel si Gretel. Asadar, sa faci figurine din turta dulce impreuna cu cei mici se poate dovedi o activitate extrem de interesanta si de distractiva, cu atat mai mult cu cat copiilor le place la nebunie sa fie implicati in activitati care sunt in viziunea lor „de oameni mari”.

Te joci cu gasca

Asa-numitele jocuri de societate au devenit tot mai populare in ultimii ani. Monopoly, Catan ori Magic – the Gathering sunt doar cateva exemple de jocuri care presupun interactiune, dar care dezvolta in acelasi timp si aptitudini. Nu sunt jocuri care doar iti omoara timpul, ci sunt distractive si iti pun la incercare spiritul competitiv.

Mergi la colindat

Colindatul nu e de moda veche si in niciun caz nu e doar pentru copii. In satele din Ardeal sau din Moldova, familiile inca obisnuiesc ca in Ajun sa iasa la colindat prin vecini. Evident ca in oras nu prea ai cum sa respecti intocmai aceasta traditie, insa te poti intalni cu cativa prieteni si sa porniti impreuna in vizita la parinti si la bunici si sa le cantati colinde exact asa cum va pricepeti.

Organizeaza karaoke cu colinde

Si pentru ca vorbeam de colinde, mai ai o varianta interesanta de petrecere a timpului liber de Sarbatori. Organizeaza o seara de karaoke in care sa cantati cantece de Craciun. Fie ca le alegeti pe cele romanesti, fie ca optati pentru celebrele cantece in limba engleza, distractia va fi garantata.

Vizioneaza cele mai noi filme

In cazul in care nu obisnuiesti sa sarbatoresti Craciunul si esti mai mult singura in acea perioada, te poti inarma cu cea mai noua colectie de filme si sa vizionezi cat e ziua de lunga tocmai acele productii cinematografice pe care ti-ai dorit sa le vezi, dar nu ai avut timp.

Prefa-te ca esti turist in orasul tau

Recunoaste ca sunt atat de multe lucruri pe care ti-ai dori sa le fi vazut in orasul tau si cu toate astea cunosti mult prea putin. Incalta o pereche de pantofi comozi, ia-ti un aparat de fotografiat si o lista cu obiectivele pe care iti doresti sa le vezi si porneste la drum! Ai grija ca la cele pe care ti-ai dori sa le vizitezi si in interior sa dai inainte un telefon pentru a vedea daca sunt sau nu deschise in perioada Sarbatorilor.

Sursa: eva