6 alimente pentru o viata sexuala mai buna

Fie ca iti dai deja toata silinta sa mananci cat mai multe fructe si legume…sau poate doar ai nevoie de un motiv bun pentru a incepe, aceasta lista de alimente te va motiva mai mult: toate sunt excelente pentru libido si sanatatea sexuala. Oare intocmirea listei de cumparaturi poate fi considerata de acum preludiu?

Cartofii Dulci

Cartofii dulci sunt o sursa bogata de potasiu, care echilibreaza tensiunea arteriala – un mare plus daca ne gandim ca hipertensiunea arteriala este asociata cu o probabilitate mai mare de aparitie a disfuntiei erectile. In plus, contin vitamina A si fier care sprijina fertilitatea.

CITESTE SI: Cum sa-ti recapeti apetitul sexual?

Rodiile

Un pahar de suc de rodie zilnic poate face minuni daca va confruntati cu disfunctii erectile – continutul ridicat de antioxidanti vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, neutralizeaza radicalii liberi si imbunatatesc circulata sangelui catre organele genitale.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles are cea mai mare concentratie de indole-3- carbinol, substanta care reduce nivelul de estrogen din corp si creste libidoul barbatilor.

Semintele de dovleac

Nu gasiti stridii? Semintele de dovleac le pot inlocui cu succes. Acestea contin zinc, un mineral care contribuie la imbunatatirea vietii sexuale. Studiile arata ca femeile care au un apetit sexual crescut, au nivelul de testosteron mai ridicat. Includerea zincului in dieta de zi cu zi creste nivelul testosteronului. In plus, sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega  3, care, printre multe alte beneficii, stimuleaza libidoul la femei.

Merele

Un mar pe zi tine doctorul departe! Ei bine, ultimele studii arata ca beneficiile pe care le are acest fruct pentru sanatate merg pana la a te proteja de cancerul la prostata. Merele contin quercetina, un tip de flavonoid care ajuta la prevenirea si tratarea cancerului de prostata.

CITESTE SI: Motive pentru care barbatii nu vor sex

Merisoarele

Multe femei consuma deja suc de merisoare frecvent pentru a preveni infectiile urinare, dar aceste fructe sunt bune si pentru barbati. Merisoarele contin vitamina B, cu un rol important pentru echilibrul hormonal si vitamina C, care imbunatateste motilitatea si viabilitatea spermatozoizilor.

 Sursa:csid