6 lucruri pe care sa le faci daca iti vrei fostul inapoi

Dupa o despartire, o tacere amiabila e de multe ori ceea ce va doriti amandoi. V-ati spus tot ce a fost de spus si ai recunoscut ca s-a terminat, iar acum vrei doar sa mergi mai departe.

Insa nu acesta este cazul intotdeauna. Ce se intampla daca ai mai multe de spus? Daca vrei sa iti ceri scuze? Cum sa procedezi daca iti vrei iubitul inapoi? Nu exista nicio modalitate corecta sau gresita de a aborda acest subiect, dar gandindu-te la cum va percepe cealalta persoana intentiile tale vei putea lua o decizie mai buna.
Mai jos ai 6 lucruri pe care sa le faci (si 6 pe care sa le eviti) daca iti vrei fostul inapoi.

CITESTE SI: Minciuni pe care le spun barbatii atunci cand incearca sa cucereasca o femeie

1. Fii directa. Fii clara cu privire la ceea ce vrei atunci cand incerci sa iei legatura cu el. Majoritatea oamenilor ce primesc un mesaj de la un fost partener se intreaba intotdeauna care este intentia lui reala. Va fi curios sa stie daca vrei cu adevarat sa va impacati sau il cauti doar ca sa iti speli constiinta. Fi directa in comunicarea ta cu el. Daca iti doresti sa va impacati poti sa ii dai un telefon sau un mesaj in care sa-i spui ca te-ai gandit la el in ultima perioada, vrei sa stii ce mai face si ti-ar placea sa il vezi si sa va intalniti la o cafea. Daca scopul tau e sa ii trezesti interesul, starneste-i curiozitatea. Cand va vedeti, aminteste-i cat de bine v-ati simtit impreuna. Daca, pe de alta parte, vrei doar sa iti golesti constiinta, spune ce vrei sa ii spui, printr-un SMS sau telefon, dar nu ii da de inteles ca iti doresti ceva mai mult.

2. Nu iti face griji ca nu iti va raspunde. Chiar daca esti ingrijorata ca fostul tau nu va vrea te vada, sau va reactiona intr-un mod neplacut, nu lasa asta sa te opreasca. S-ar putea sa fii surprinsa sa aflii ca avea nevoie sa auda ceva de la tine. Daca lucrurile intre voi au ramas nerezolvate asta ar fi o forma de a clarifica situatia. Multi oameni nu sunt confortabili cu ideea de a relua legatura cu un fost partener din cauza complicatiilor sau neintelegerilor ce pot aparea, asa ca ai grija la modul in care il abordezi. Sentimentele fostului tau iubit pot fi ranite din cauza comportamentului tau de la incheierea relatiei, cand modul in care comunicai cu el era ostil sau cand il evitai. Daca crezi ca ar mai fi lucruri de spus si relatia voastra mai are o sansa, fa primul pas si reia legatura cu el. E mai bine sa incerci sa rezolvi ceva decat sa traiesti cu intrebari fara raspuns ce inca te leaga de trecut. Spune-i ce ai pe suflet si abia atunci vei fi gata sa mergi mai departe.

3. Respecta-i relatia actuala. Gandeste-te la optiunile pe care le ai. Nu stii cu siguranta daca este implicat intr-o relatie cu altcineva, asa ca va trebui sa iei in calcul si varianta aceasta. Gandeste-te cum te-ai simti tu daca fosta partenerului tau l-ar cauta. Probabil nu ai vrea nici macar ca el sa-i raspunda. S-ar putea chiar sa iti imaginezi ce ai raspunde tu in locul iubitului tau. Tocmai din acest motiv este foarte important sa iti identifici obiectivele inainte de a lua legatura cu fostul tau. Vrei sa fiti prieteni? Vrei doar sa-ti ceri iertare, sau il vrei inapoi? Daca mai vrei o sansa din partea lui, inainte de a-l invita in oras mentioneaza ca respecti faptul ca se afla intr-o relatie, daca acesta este cazul. In felul asta vei afla si daca mai este interesat de tine. Decide ce e de facut in functie de cum ar fi mai bine si pentru situatia lui – daca e fericit cu altcineva, nu fi agresiva in abordarea ta, chiar daca il vrei inapoi.

4. Nu continua sa il cauti daca nu iti raspunde. Daca fostul tau iubit nu ti-a raspuns pana acum la telefon, SMS-uri sau email-uri, e timpul sa te opresti. Probabil nu vrea sa mai aiba nimic de a face cu tine, in special daca relatia dintre voi s-a incheiat intr-un mod neplacut. Nu astepta cateva zile pentru ca apoi sa incepi din nou sa il cauti. Opreste-te, pur si simplu. Vei fi mai impacata acum stiind ca ai incercat sa repari lucrurile, dar cel mai bine ar fi sa mergi mai departe cu viata ta, fara a ramane legata de trecut.

5. Nu deveni prea sentimentala. Evita sa impartasesti prea mult din ceea ce simti intr-un SMS sau mesaj vocal. Uneori oamenii raspund pozitiv la genul asta de onestitate, dar e mai bine sa pastrezi lucrurile pe un ton neutru pana veti fi fata in fata. Retine, dupa ce iti vei vedea fostul iubit s-ar putea sa te razgandesti in ceea ce va priveste. Poate crezi acum ca ar fi bine sa va impacati, dar odata ce il vei avea in fata, chimia dintre voi s-ar putea sa nu mai fie acolo. Sau, dimpotriva, crezi ca ai nevoie doar sa iti ceri iertare sau sa obtii niste raspunsuri, pentru ca apoi sa iti dai seama ca il vrei inapoi. Situatia poate deveni foarte confuza pentru amandoi, asa ca asigura-te ca stii bine ce iti doresti inainte de a-l cauta, ia o decizie irevocabila in privinta asta si fii directa in comunicarea cu el. Evita sa devii foarte sentimentala tinand cont ca este posibil ca el sa nu-ti mai impartaseasca sentimentele.

CITESTE SI: 6 motive pentru care sexul intr-o relatie este mai bun decat o aventura

6. Nu astepta prea mult. E important sa fii cu adevarat pregatita inainte de a incerca sa iei legatura cu fostul tau dar in acelasi timp nu amana asta prea mult. Gandeste-te ca el nu are niciun motiv sa astepte ca tu sa iei o decizie in privinta lui. Vrea la fel de tare ca tine sa mearga mai departe cu viata lui. Asta nu inseamna ca te-a uitat deja sau te dispretuieste, insa daca altcineva apare intre timp si ii starneste interesul, amintirea ta nu-l va opri cu siguranta din a actiona. Timpul schimba lucrurile. Trec 6 luni si pare complet schimbat, trece un an si are un job nou sau e deja logodit. Profita de momentul prezent, daca asta e ceea ce vrei cu adevarat. Dorinta ta de a va impaca sau de a mentine prietenia ce v-a legat este irelevanta daca nu faci nimic in sensul asta. Cantareste optiunile ce ti-au ramas, decide ce consecinte pot urma si nu sta pe ganduri.

 Sursa:elle