6 mituri spulberate despre sex

Exista cu adevarat „dragoste la prima vedere”? Dorinta la prima vedere exista cu siguranta, spun specialistii, dar dragoste…e foarte putin probabil. E vorba mai degraba de o perceptie ulterioara. Ceea ce ramane uluitor atunci cand vine vorba de sex e faptul ca, desi reprezinta obsesia numarul unu a lumii occidentale, majoritatea populatiei stie foarte putine lucruri despre el. Iata deci adevarul, tot adevarul si numai adevarul despre acele lucruri de care se indoiesc pana si persoanele cu o oarecare educatie sexuala.

 1. Arata formidabil, asa ca sexul cu el/ea o sa fie fantastic.

 Nu numai ca nu e adevarat, dar nici femeile, nici barbatii nu au habar ce inseamna atragator pentru sexul opus. Tu te chinui in sala de sport, vrand sa-ti faci un trup de liana, iar studiile spun ca barbatii se uita la „femeile adevarate”, adica la fapturile acelea cu forme rotunde si voluptoase care ar putea trece drept „umflate” conform standardelor moderne. La fel si pentru tipul musculos care trage de fiare in sala, alaturi de tine: femeile considera ca un zambet cald si simtul umorului sunt trasaturi mai placute decat un abdomen de otel! Chiar daca ajungi in pat cu cel mai aratos barbat (sau cea mai frumoasa femeie) din cartier, sexul nu e aproape niciodata pe masura asteptarilor tale. Motivul? Imaginea lor despre sine se invarte doar in jurul lookului (caci pentru asta primesc complimente), asa ca oamenii frumosi fizic sunt adesea nesiguri si inhibati in pat.

 CITESTE SI:Trucuri pentru a obtine orgasmul

 2. Cele mai multe cupluri fac de cele mai multe ori un sex grozav.

 De ce oare viata sexuala a tuturor celorlalti pare mai buna decat a ta? Un posibil motiv ar fi faptul ca te afli intr-un alt stadiu al relatiei. Nu poti compara o legatura noua cu „chestia asta o stiu de patru ani”. Sistemul nervos al oamenilor e programat sa devina tot mai putin sensibil pe masura ce primeste o cantitate mai mare din acelasi stimul. Asta nu inseamna ca sexul pe termen lung nu poate fi de buna calitate – e doar altfel. Dar cum e cu dorinta aceea dezlantuita, de necontrolat, din fiecare seara – dupa ce ani si ani ati impartit acelasi pat? Ea poate sa existe, doar ca nu ai mai avea energie pentru munca…Intervine viata cu presiunile ei, astfel ca multe cupluri sunt prea obosite ca sa mai faca sex in anumite etape (copii, un serviciu nou, o faza depresiva). 

 3. In medie, un cuplu face dragoste de 2,5 ori pe saptamana. 

O statistica indica doar media, stiai asta? Adica cercetatorii au pus in aceeasi oala cuplurile care fac asternuturile zdrente de trei ori pe zi cu cele care izbutesc abia o data pe an si cu toti cei plasati intre acestre extreme. Poti foarte bine sa faci sex in fiecare zi timp de o luna, apoi sa te abtii in urmatoarele doua – si tot vei intra in „medie”. Daca adaugi si faptul ca cele mai multe femei nu fac sex in „acea perioada a lunii”, ca majoritatea oamenilor nu au chef atunci cand sunt bolnavi, obositi sau suparati, in timp ce in vacanta facem dragoste de trei ori mai mult, constatati ca e cam greu sa fii „cuplul mediu”.

 4. Barbatii „calca stramb” mai mult decat femeile

 S-au facut multe studii pentru a dezlega unul dintre misterele secolului XX: de ce declara sistematic barbatii ca au de trei ori mai multi parteneri sexuali decat femeile? O explicatie ar fi ca barbatii tind sa supraestimeze, iar femeile invers. Un studiu recent arata ca femeile au tendinta sa tina minte un act sexual numai daca face parte dintr-o relatie de lunga durata, uitand (foarte convenabil) orice aventura de o noapte. Asta inseamna ca numarul total de parteneri avuti, „in medie”, este de trei ori mai mare decat cel recunoscut. Ceea ce, lucru nostim, aduce egalitatea perfecta intre cele doua sexe.

 5. Daca are o aventura, nu ma iubeste.

 Aventurile nu inseamna dragoste, ci sex, un anume gen de sex. Condimentul excitant este aventura, nu persoana. Sex pe furis, pe de laturi – insasi expresia sugereaza adevaratul motiv al indepartarii „de casa”. Un studiu arata ca suntem nu doar mai interesati de relatiile noastre trecute, tinute secrete, decat cele de fata, dar si ca o relatie interzisa scoasa la iveala (sau, si mai rau, acceptata) isi pierde tot farmecul. Un alt motiv e noutatea – sa fii cu cineva nou; apoi placerea „vanatorii”, perierea egoului (cu totii vrem, , putina atentie). O aventura nu inseamna ca partenerul nu te iubeste, ci ca nu te respecta!

 CITESTE SI:Cele mai erogene zone care iti condimenteaza viata sexuala

 6. Nu conteaza ce ai, ci cum folosesti ce ai.

 Partial corect, partial neadevarat. Mai degraba ar trebui sa-i spunem asa: „Nu conteaza ce ai, ci cum compensezi ce n-ai”!

 

Sursa: csid