6 motive pentru care sexul intr-o relatie este mai bun decat o aventura

Aproape toate femeile care au crescut cu aventurile eroinelor din serialul “Sex and the City” s-au intrebat, macar o data, cum ar fi daca viata sexuala ar semana mai mult cu cea a unui barbat si s-ar aventura in partide de sex, fara implicarea unor sentimente in aceasta ecuatie. Pentru unele din cele 4 femei din serialul sus-amintit, aceasta incercare s-a dovedit a fi o metoda usoara si distractiva de a obtine placere in dormitor, astfel setand un exemplu pentru numeroase femei singure de pe intreg mapamondul.

Exista insa si reversul medaliei, sexul atunci cand esti implicata intr-o relatie iti poate aduce mai multe satisfactii decat o escapada in bratele tipului pe care l-ai cunoscut cu cateva ore mai devreme.

CITESTE SI: Sex oral: 8 trucuri pentru nopti incendiare

Am gasit sase motive pentru care sexul intr-o relatie este mai bun decat o aventura sexuala cu un necunoscut:

1. Partenerul tau stie exact ce iti place… sau nu!

Unul dintre ingredientele cele importante intr-o relatie, pe langa sex si dragoste, este comunicarea, in orice tip de situatie. Atunci cand esti intr-o relatie de mai mult timp, comunicarea atat in timpul sexului, cat si dialogurile despre ce se intampla in timpul sexului nu mai sunt tabu.

Astfel, iubitul tau reuseste, prin explorari si comunicare, sa cunoasca zonele in care iti place sa fii atinsa si care sunt zonele ce ar trebui evitate!

2. Imbratisarile de la finalul partidei de sex vin “la pachet”!

Intr-o relatie, momentele putin bizare de dupa Marele Orgasm, pur si simplu dispar. Nu trebuie sa te intrebi daca mai stai in pat, daca te ridici cat mai repede si nici el nu trebuie sa treaca prin aceste momente de chin si nesiguranta. Intr-o legatura ce nu este bazata exclusiv pe sex, afisarea sentimentelor si momentele de afectiune de dupa incheierea partidelor de sex sunt lucruri firesti, iar ideea de a fi retinuta si calculate in gesturi, nu mai este valabila.

3. Orgasmul este mai usor de atins, daca esti implicata intr-o relatie!

Conform unui articol publicat in The New York Times, femeile care sunt implicate intr-o relatie au de doua ori mai multe sanse de a simti placere si de a avea orgasme. Una dintre explicatiile acestui fapt este ca, in cazul unei aventuri de o noapte, partenerul sexual este mai putin dispus sa afle ce iti place cu adevarat si sa te faca sa te simti bine in timpul actului sexual.

Un alt motiv pentru care femeile reusesc sa obtina mai multa placere in timpul sexului, atunci cand acesta se petrece alaturi de un partener de lunga durata, este simplu – experienta.

4. Istoricul medical al fiecaruia al partenerilor de relatie poate fi discutat!

In fiecare relatie amoroasa intervine un moment cand istoricul legat de BTS-urile fiecaruia este dezvaluit. Efectuarea analizelor este un subiect ce nu poate fi evitat, pentru ca vizeaza sanatatea ambilor parteneri. Astfel, sexul cu un partener de relatie este mai putin ingradit de temerile de a contracta anumite boli sau infectii.

5. Esti mai dispusa sa incerci lucruri noi!

Incredere, incredere si iar, incredere! O relatie nu poate exista fara ca cei doi parteneri sa nu se increada unul in celalalt, acest lucru fiind valabil si pentru momentele de sex. Experientele noi intre asternuturi si fanteziile sexuale sunt mai usor de infaptuit daca exista incredere si ai alaturi un partener pe care sa il cunosti cat mai bine.

De asemenea, este foarte putin probabil ca iubitul tau sa te judece pentru dorintele tale in materie de sex. Exista o mai mare probabilitate ca acesta sa accepte cu entuziasm sa asculte ce fantezii sexuale ai vrea sa transformi in realitate.

CITESTE SI: Sex oral: 5 greseli pe care sa nu le faci

6. Diminetile vin la pachet cu mic dejun!

Inceputul unei relatii marcheaza si renuntarea la “strategiile de evadare” din diminetile de dupa aventurile tale amoroase. Plimbarile de dimineata in tinuta incriminatorie de seara, pantofi cu toc si cu ramasitele din machiajul serii precedente, in incercarea de a ajunge acasa se transforma intr-un lucru ce tine de trecut. O dimineata alaturi de iubitul tau presupune, in majoritatea cazurilor, imbratisari si o locuinta cu miros de cafea si mic dejun.

 Sursa:elle