6 prăjituri pe care să le servești de Crăciun

Dulciurile sunt acele elemente fara de care parca nu putem spune ca a venit decembrie. Prajiturile și torturile de Craciun sunt ceva ce nu ar trebui sa lipseasca de pe nicio masa imblesugata. Poti face chiar tu aceste dulciuri sau poti comanda delicii festive la o cofetarie Ploiesti de renume, si anume cofetaria Narcisa. Desi suntem obisnuiti cu clasicul cozonac de Craciun, acum exista si alte cateva prajituri bune, alternative dulci la ceea ce suntem obisnuiti sa avem pe masa de obicei. Sa vedem!

Tort de portocale

Nu-i asa ca iti lasa gura apa cand te gandesti la un tort cu portocale suculent, spongios? La acest tort nu trebuie sa lipseasca un element esential. Este vorba despre vinul fiert, chiar daca este putin prea taios. Finul fiert este perfect cu prajitura cu portocale. Acest tort de Craciun este usor de facut si nu ai nevoie decat de un strop de zahar pudra pentru a-l orna. Nu stii sa il faci? Comanda-l la cofetarie si descrie exact cum doresti sa arate și sa se simta.

Prajituri cu scortisoara

Nu exista Craciun fara miros de scortisoara. Este un element obligatoriu. Poti face prajitura sau un fel de tort. Pentru a da o savoare deosebita si a obtine un produs foarte delicios, condimenteaza umplutura cu coaja de portocala rasa, stafide sau ciocolata tocata. Iti spunem de pe acum ca nu te vei mai satura de acest dulce.

Tort picant

Sunt persoane care ar manca picant chiar si in prajituri. Asadar, de Craciun, poti face un tort care sa satisfaca aceasta dorinta. Nu ai nevoie decat de  un pic de praf de ardei iute. Atentie: nu pune prea mult, ci doar cat sa dea o usoara senzatie de piscaturi pe limba. Acest tort este perfect alaturi de vinul fiert sau putin rom. Nu uita sa pui in tort stafide si bucati de ciocolata. Va fi, garantat, cea mai atipica prajitura de Craciun.

Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata

Este foarte placut sa ai o astfel de gustare de Craciun, mai ales daca trebuei sa lucrezi in acele zile festive. Este o prajitura sanatoasa și satioasa. O astfel de prajitura are o textura usoara si un gust delicios, care aproape ca ar putea fi confundata cu un baton de musli.

Melci cu scortisoara

Ne intoarcem la eterna scortisoara pentru ca, repetam, fara ea nu exista Craciun. Ai mancat vreodata un melc cu scortisoara si stafide? Ei bine, este amestecul suprem al ambelor lumi! Daca doresti sa ii lasi pe toti cu gura cascata, pune si o glazura pe melec. Pur și simplu, delicios!

Baton de ciocolata de casa cu nuci si migdale

Anul acesta incearca sa pui pe masa batoane de ciocolata cu nuci și migdale. Cum este un asemenea baton? Crocant, suculent, dulce, putin sarat si absolut perfect pentru vinul fiert sau ceaiul de Craciun.

Speram ca micile sugestii de mai sus te-au inspirat pentru un Craciun diferit anul acesta. Alaturi de decoratiuni superbe, alege sa le oferi oaspetilor si prajituri si torturi delicioase. Astfel vei avea un Craciun perfect.