7 mituri despre sex in care nimeni nu ar trebui sa mai creada

Ca adolescent ai cu siguranta multe temeri si intrebari legate de sex. Si daca singura discutie pe care poti sa o ai cu ai tai pe subiectul asta e o metafora despre albine, flori si polenizare (daca o ai si pe aia), e cam nasol. Noroc ca poti sa gasesti pe net o multime de chestii care te ajuta sa faci diferenta intre mit si realitate.

1.Preludiul fara finalizare nu poate duce la o sarcina.

Chiar daca unii (mama, tata, bunicii, prietenii) incearca sa-ti bage in cap altceva.

2.O virgina nu mai e “fata mare” daca foloseste tampoane.

E drept, exista un risc sa se intample ceva “acolo jos”, dar totusi, pierderea virginitatii are legatura cu actul sexual. La fel de multe riscuri exista si daca o fata merge pe bicicleta, dar care sunt sansele?

3.Prima oara trebuie sa fie ca in povesti!

OK! Fiecare isi doreste o experienta de neuitat cand face sex pentru prima oara! Dar ar trebui, totusi, sa stii ca e greu sa fie “ca in povesti” cu toata panica aia ca nu o sa fie cum trebuie, ca nu o sa stii ce sa faci, ca o sa se rupa prezervativul / ca nu ai prezervativ… Prea multe detalii care strica putin atmosfera de basm…

4.Prima oara va fi groaznic! 

Ei, nici chiar asa! Chiar daca adultii din preajma ta ti-au impuiat capul cu tot felul de povesti infricosatoare, sigur nu o sa mori din asta.

5.Masturbarea duce la orbire/ impotenta/ infertilitate/ acnee/ nebunie.

6.Daca folosesti doua prezervative in acelasi timp, esti super-protejat.

Eroare! Presupunem ca esti suficient de mare incat sa ai deja notiuni de fizica atunci cand iti incepi viata sexuala. Si, prin urmare, ca riscul ca doua prezervative puse unul peste altul sa se rupa e mai mare decat cand folosesti, ca tot omul, unul singur.

7.Pilula de a doua zi trebuie luata de amandoi

Chiar daca unii mai cred asta, planul B se aplica doar la tipe. Data viitoare folositi, totusi, prezervativ, ca sa nu mai existe dileme.

 Sursa:zutv