7 ritualuri ale VIETII SEXUALE din ANTICHITATE! Cum deveneai o PROSTITUATA SFANTA

Oamenii din prezent considera vremurile antice ca fiind anii de aur, atunci cand oamenii erau morali, tinerii erau respectuosi, iar sexul nu era un subiect atat de prezent in spatiul public. Desi au fost perioade in care relatiile intime au fost un subiect ascuns, au existat si perioade istorice in care sexul a jucat un rol principal.

Site-ul Listverse detaliaza sapte aspecte ale vietii sexuale in timpuri stravechi.

7. Contraceptia

Nasterea, inaintea existentei anestezicelor si a medicinei moderne, era brutala, dureroasa si periculoasa. Euripide a pus-o pe Medea in piesa sa de teatru sa declare ca ,,Mai bine as sta in spatele scutului decat sa mai dau nastere inca o data”.

Pentru a evita durerea si pericolul unei sarcini, inca din Egiptul antic au fost dezvoltate retete pentru contraceptie. Una dintre ele dateaza din anul 1800 i.Hr si era realizata din fecale de crocodil taiate, amestecate cu miere si sare. Amestecul era ,,presarat peste pantec”.

Romanii si grecii au dezvoltat o metoda mult mai placuta. Silphium este o planta care in acele vremuri era utilizata pentru orice boala, dar si in bucatarie. A devenit atat de valoroasa incat valora greutatea ei in argint. Planta nu putea fi cultivata astfel fiind culeasa doar din salbaticie. Ultima tulpina de silphium a fost utilizata in timpul imparatului Nero, conform ListVerse

6. Violat de animale

Spectatorii din amfiteatrul roman au fost deseori considerati un exemplu al cruzimii de societatile civilizate. Romanilor le placea sa-i vada pe cei condamnati umiliti, una dintre metode era violul realizat de animale. Poetul Martial a prezentat cum se desfasura inceperea unui spectacol din Colosseum. Acesta a prezentat toate animalele sacrificate si luptele gladiatorilor. In legendele grecesti, Pasiphae este facuta sa se indragosteasca de un taur.  Aceasta face dragoste cu taurului si da nastere Minotaurului. In scrierile sale acesta face referinte la Carpophorus, un specialist care antrena animalele pentru a viola femeile.

5. Homosexualitatea din Atena

Platon afirma ca filozofului Socrate ii placea sa stea in prezenta tinerilor dezbracati, in Atena  secolului al V-lea i.Hr acest comportament nu era considerat ofensator sau surprinzator. Exista nenumarate dovezi in literatura sau arta care arata ca aceasta era o practica obisnuita, in principal in cadrul elitelor.  Barbatul mai in varsta, ,,Erates,” trebuia sa curteze baiatul ,,Eramenos” cu daruri. Odata stabilita relatia dintre cei doi, ambii aveau parte de beneficii. Barbatul mai in varsta primea sex, iar cel mai tanar era introdus in societatea ateniana.

4. Bordelurile

In majoritatea societatilor, prostitutia, chiar daca este legala, este considerata o practica rusinoasa. Insa nu era si cazul romanilor.  Bordelurile se aflau pe strazile principale, iar scrierile de pe peretii din Pompei dezvaluie acest lucru. In interior se aflau pictate imagini pornografice care starneau imaginatia celor care intrau. Conform istoricului grec Herodot, in Babilon femeile erau obligate ca macar o data in viata sa mearga in templul Ishtar pentru a deveni ”o prostituata sfanta”. Indiferent de persoana care le oferea o moneda, acestea trebuiau sa accepte.

3. Jucariile sexuale antice

In 2005, arheologii au descoperit in Germania un falus de acum 26.000 de ani. Insa aceasta nu este prima descoperire a unei jucarii sexuale antice, penisurile erau realizate din diferite materiale, chiar si lemn.

2. Femeile spartane

In timp ce femeile din Grecia antica erau invatate sa vorbeasca propriul lor dialect, femeile din Sparta aveau parte de multa libertate. Insa in noaptea nuntii acestea aveau parte de un tratament special, erau rase pe cap si erau imbracate in in haine barbatesti, apoi asteptau in intuneric pentru ca sotul lor sa-si faca aparitia.

1. Incestul zeilor egipteni

Familiile regale au incercat dintotdeauna sa-si pastreze linia de sange cat mai pura. Relatiile intime realizate in grupurile restranse aveau consecinte genetice nefaste. In general, in Egiptul antic, in familiile regale casatoria avea loc intre frati.  Faraonii din Egipt erau deseori considerati zei pe Pamant. Una dintre cele mai faimoase relatii dintre un frate si o sora din mitologia egipteana este cea a lui Osiris cu Isis.

Sursa traducere: descopera.ro