8 AUGUST: ZIUA INTERNATIONALA A PISICILOR. EFECTELE BENEFICE ale felinelor asupra oamenilor

In 8 august, PISICILE sunt onorate pentru inteligenta, utilitatea sau afectiunea pe care ne-o arata. Asociate de milenii cu viata omului, altadata VENERATE CA IDOLI, astazi pisicile sunt cele mai populare animale de companie.

ZIUA INTERNATIONALA A PISICII este celebrata, din anul 2002, la intiativa  International Fund for Animal Welfare (IFAW) si a altor organizatii care se ocupa de drepturile animalelor.

CITESTE SI: PORTIA DE RAS: GIF-URI SUPER AMUZANTE CU PISICI CARE ENERVEAZA LA CULME CATEI CUMINTI

In aceasta zi, multe adaposturi pentru animale tin CURSURI despre felul cum trebuie ingrijite micile feline si incurajeaza oamenii SA ADOPTE O PISICUTA, caci interactiunea cu aceste minunate animale de companie REDUCE STRESUL, ALUNGA SINGURATATEA si IMBUNATATESTE STAREA GENERALA DE SANATATE.

Cercetarile au scos la iveala faptul ca micile animale nu sunt doar buni companioni, ci si ajuta la TRATAREA SI VINDECAREA DIFERITELOR BOLI chiar si acolo unde medicina da gres.

Prezenta unei pisici in cadrul terapiilor il ajuta pe pacient sa fie MAI PUTIN ANXIOS, ii transmite o STARE DE CALM SI LINISTE INTERIOARA. Totodata, este bine cunoscut ca ele SIMT CAND UN OM ESTE BOLNAV si sunt factori ai determinarii energiei negative.

CITESTE SI: PISICILE SI CELELALTE ANIMALE, VICTIME NEVINOVATE ALE CRIZEI DIN GRECIA

Studiile au demonstrat si faptul ca animalele sunt capabile sa INTELEAGA SENTIMENTELE COPIILOR si se pot adapta perfect acestora. In cazul problemelor emotionale, cei mici gasesc in animalul lor de companie un prieten bun, pe care il iubesc si de al carui suport au nevoie.

Sursa foto: comicvine