8 studii stiintifice care iti arata cum poti deveni mai atractiv

Nu e scopul tau in viata sa fii placut de toata lumea, insa cu siguranta exista o tipa pe care iti doresti sa o impresionezi. Ar fi gresit sa credem ca tine doar de infatisare sa declansezi un click in mintea cuiva, fiindca sunt atat de multe aspecte de care se tine cont. 

Si nu o spunem doar noi, sunt lucruri dovedite stiintific. Iata 8 lucruri care te pot face mai atractiv: 

1. Fii amuzant 

Se pare ca femeile sunt mai atrase de tipi care au simtul umorului, nu degeaba spun asta ca pe o poezie atunci cand sunt intrebate ce isi doresc la un baiat. 

„Efectul pe care simtul umorului il are asupra unei femei s-ar putea explica prin faptul ca oamenii amuzanti sunt considerati a fi mai sociabili si mai inteligenti, iar ele asta cauta la un barbat.”, a spus antropologul Gil Greengross.

2. Inconjoara-te de prieteni 

Un studiu din 2004 a dezvaluit ca oamenii arata mai bine cand sunt intr-un grup. Asta pentru ca fetele celor dintr-un grup sunt luate la gramada de creierul nostru, ceea ce-l face pe fiecare in parte mai obisnuit si mai atractiv. 

3.  Treci peste discutiile superficiale 

In 1997, psihologul Arthur Aron a seprata doua grupuri in felul urmator: pe unii i-a pus sa vorbeasca lucruri superficiale, in timp ce al doilea grup a purtat conversatii mai profunde. Cei din urma s-au simtit mai conectati unii cu ceilalti, iar doi dintre ei chiar s-au indragostit. 

4. Fii un lider 

O serie de cercetari din 2014 a aratat ca oamenii dintr-un grup au o parere mult mai buna despre liderul lor fata de oamenii care se afla in afara grupului. De exemplu, CEO-ul unei companii li se va parea mult mai atractiv angajatilor sai decat celor din afara companiei. 

5. Zambeste mai des

In doua experimente, cercetatorii din Elvetia au descoperit ca exista o stransa legatura intre zambet si atractivitate. Cu cat zambesti mai tare, cu atat devii mai atractiv. 

6. Ia-ti un caine 

Intr-un studiu al Universitatii din Michigan femeile au fost puse sa citeasca scurte descrieri ale unor barbati. De fiecare data cand in povestioare aparea ca acestia detin un caine, ele l-au catalogat drept un tip cu care s-ar implica imtr-o relatie pe termen lung. 

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un animal de companie arata ca esti capabil de un anagajament pe termen lung. De asemenea, te face mai relaxat, usor de abordat si fericit. 

7. Fii o persoana de treaba 

Un studiu realizat in China pe un numar de 120 de subiecti a aratat ca atunci cand oamenii aud cat de draguta e o persoana, fata lor devine mai atractiva.   

„Trasaturile de caracter s-ar putea sa fie legate de atractivitatea la nivelul fetei: cele pozitive o pot accentua, in timp ce insusirile negative o pot diminua.”

8. Pune-te pe compus muzica buna 

1500 de femei cu varsta medie 28 au supuse unui experiment in 2014: au ascultat melodii mai simple si mai complexe si apoi au fost rugate sa spuna cat de atractiv li se pare cel care le-a compus. Rezultatele au ajuns la concluzia ca femeile prefera muzica mai complexa. 

„Abilitatea de crea muzica mai complexa ar putea indica faptul ca esti mai inteligent.”, a spus Benjamin Charlton, un profesor de la Universitatea din Dublin. 

Sursa:zutv