800.000 de BULETINE DE VOT pentru sectiile din strainatate

Un numar de 800.000 de BULETINE DE VOT vor fi trimise catre sectiile de votare din strainatate, se arata in informarea saptamanala privind stadiul pregatirii alegerilor din 16 noiembrie, prezentata in sedinta de marti a Guvernului.

Conform unui comunicat de presa al Executivului, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidential, Monitorul Oficial tipareste 20.945.068 de BULETINE DE VOT, dintre care 800.000 vor fi trimise la sectiile de votare din strainatate, iar, in urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, vor fi confectionate inca 400 de stampile cu mentiunea ”Votat”, pentru sectiile de votare din diaspora.

Citeste si: MELESCANU: MAE actioneaza doar in temeiul legii. BUGETUL MAE, suplimentat din fondul de rezerva

In informarea prezentata Guvernului se reaminteste ca, “in scopul fluidizarii procesului de votare in strainatate si pentru remedierea deficientelor constatate la primul tur de scrutin, BEC a adoptat Decizia nr. 125D privind masuri pentru buna organizare si desfasurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Presedintelui Romaniei din anul 2014 la sectiile de votare din strainatate”, potrivit Agerpres.

Citeste si: BEC a primit cateva sute de sesizari din partea romanilor din Diaspora care reclama nereguli la VOT

Sursa foto: click.ro