88 de milioane de dolari au fost spălate prin 46 de schimburi de crypto monede

Aproape 90 milioane dolari potențial asociate cu activități criminale au fost spălate prin intermediul a 46 de schimburi de crypto monede, scrie Wall Street Journal.

Aproximativ 9 milioane de dolari au fost spălate prin ShapeShift AG, schimbul de crypto monede condus de Erik Voorhees, cunoscut pentru faptul că permite utilizatorilor să-și mențină anonimatul, pe o perioadă de doi ani. Mai mult decât atât, aceasta a fost cea mai mare sumă spălată prin vreun schimb unic din S.U.A. pe lista sa.

Investigația WSJ a urmărit fonduri din mai mult de 2500 de adrese de cripto-portofel asociate cu activitatea criminală raportată, constatând că 88,6 milioane de dolari au fost spălate prin intermediul schimburilor. ShapeShift, afirmă, a fost “cel mai mare destinatar al fondurilor cu prezență în S.U.A.”, observând că, deși este înregistrată în Elveția, este operată în statul american Colorado.

Citește și: CÂȚI DINTRE UTILIZATORII PORNHUB EFECTUAZĂ PLĂȚILE CU MONEDE VIRTUALE

Reporterii au dat ShapeShift o listă de adrese considerate “suspecte”, pe care schimbul de crypto monede le-a interzis, a declarat Veronica McGregor, șeful juridic al firmei amintite.

Articolul descrie modul în care a urmărit fondurile dintr-o schemă frauduloasă la schimburi, explicând faptul că reporterii au urmat tranzacțiile și adresele portofelului de ethereum către ShapeShift și KuCoin. La ShapeShift, aproximativ 517.000 de dolari în ethereum au fost transformate în monero, apoi traseul monedelor a devenit întunecat.

Articolul a fost publicat la doar câteva săptămâni după ce ShapeShift a anunțat că va aplica regulile “know-your-customer” începând cu luna viitoare. McGregor a declarat în WSJ că această mișcare a fost “nu ca răspuns la nicio acțiune de reglementare a aplicării legii”, ci mai degrabă, ca parte a unui efort de “risc” al schimbului de crypto monede.

Declarația ei a reiterat observațiile lui Voorhees, care a declarat pentru CoinDesk că această mișcare a fost un pas “proactiv” pentru a împiedica orice acțiune de reglementare viitoare. “A fost o decizie strategică, deoarece credem că riscul de a nu face acest lucru a devenit prea mare. Nu a fost făcut ușor”, a spus el.