Cum se prepară șnițelele de pui gratinate la cuptor! Apetisante și ușor de preparat, șnițelele de pui gratinate la cuptor sunt un deliciu culinar pentru orice gurmand și nu numai.
Ingrediente pentru șnițele de pui gratinate la cuptor:
2 bucăți piept de pui
50 g cașcaval, ras
50 g brânză, rasă
1 ou
1 lingură făină
70 g pesmet
parmezan ras, după gust
1-2 linguri oregano
coaja rasă de la 1 lămâie
½ linguriță usturoi pudră
ulei
felii de lămâie, pentru servire
pătrunjel proaspăt tocat, după gust
sare
piper
Mod de preparare șnițele de pui gratinate la cuptor:
Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Tai bucățile de carne pe jumătate, pe lung, și le condimentezi cu sare și piper, după just. Le bați ușor ca pentru șnițele. Într-un bol, bați oul împreună cu făina până la omogenizare. Separat, combini pesmetul cu parmezan, oregano, coaja rasă de lămâie, usturoiul pudră, sare și piper.
Dai puiul prin compoziția cu ou, apoi prin cea cu pesmet. Îl rumenești într-o tigaie, în puțin ulei încins, până devine crocant. Transferi într-o tavă tapetată, presari brânza și cașcavalul ras și dai la cuptor 8-10 minute. Servești cu pătrunjel și felii de lămâie.
Sursa rețetă și foto: cookingclassy.com