Cum se prepară clătitele de cartofi cu parmezan. O rețetă delicioasă, ideală pentru orice masă a zilei.
Ingrediente pentru clătite de cartofi cu parmezan:
2 căni de piure de cartofi
2 linguri de ceapă verde tocată
1 albuş de ou
1/4 cană de pesmet condimentat
2 linguri de parmezan ras
2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare clătite de cartofi cu parmezan:
Combini piureul de cartofi, ceapa verde, albuşul de ou şi cele 2 linguri de pesmet într-un bol mare. Combini 2 linguri de pesmet şi parmezanul ras într-o farfurie mică. Împarţi amestecul de cartofi în 8 porţii egale. Dai clătitele prin amestecul de pesmet şi le dai forma unor chiftele mai groase.
Încingi 1 linguriţă de ulei într-o tigaie. Adaugi 4 clătite de cartofi, le prăjeşti 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc bine. Repeţi cu 1 linguriţă de ulei şi cu celelalte 4 clătite de cartofi. Serveşti clătitele cât sunt încă fierbinţi şi cu puţin sos de mere şi smântână degresată.
Sursa rețetă și foto: health.com