Cum se prepară friptura de porc cu sparanghel și ciuperci. Un preparat elegant și savuros atât pentru mesele obișnuite în familie, cât și pentru cele mai speciale.
Ingrediente necesare pentru friptura de porc cu sparanghel și ciuperci:
60 g unt
1 căţel de usturoi
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de mărar proaspăt tocat
coaja de la o lămâie
500 g cotlet de porc
1 ceapă albă tocată mărunt
450 g sparanghel
250 g ciuperci champinion
Mod de preparare friptura de porc cu sparanghel și ciuperci:
Într-un vas mic amesteci 3 linguri de 20 g unt, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, coaja de lămâie, sare și piperul. Asezonezi carnea cu sare și piper. Topești o lingură de unt într-o tigaie. Pui friptura și lași 4-5 minute pe fiecare parte.
Apoi, topești untul rămas în aceeași tigaie. Adaugi ceapa, sparanghelul și ciupercile. Le lași până când ciupercile devin maronii, aproximativ 3-4 minute. Servești imediat adăugând deasupra sosul de unt.
Sursa rețetă și foto: Damn Delicious