Cum se prepară minitartele sărate. Aceste minitarte pot înlocui micul dejun, pot fi o gustare sănătoasă, un aperitiv delicios și alături de o garnitură, chiar un fel principal.
Ingrediente necesare pentru minitarte sărate (4 minitarte):
2 ouă
1 cârnat
75 ml lapte
125 g făină
½ plic praf de copt
70 g brânză
½ ardei galben
½ ardei roșu
¼ dovlecel
sare
1 lingură ulei
Mod de preparare minitarte sărate:
Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare. Freci gălbenușurile cu un praf de sare, apoi torni laptele, adaugi făina, în ploaie, amestecată cu praful de copt și omogenizezi. Tai bucăți ardeii, dovlecelul și cârnatul, razi brânza, apoi le adaugi în compoziție, amesteci și încorporezi ușor albușurile.
Răstorni aluatul în forme de minitarte unse cu ulei și le ții la cuptor, încălzit în prealabil, până când trec testul scobitorii. Lași minitartele la răci înainte să le servești.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro