Restaurantele se deschid, iar clienții vor fi obligați se respecte o serie de măsuri, conform proiectului de ordin care reglementează condițiile de redeschidere, obținut și publicat de jurnaliștii de la profit.ro.
Astfel, clienţilor le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.
Ordinul a fost redactat incluzând data de 9 iulie pentru redeschidere, care trebuie însă să primească şi ultimul accept din partea premierului Ludovic Orban. Deocamdată, ultimul termen avansat oficial ca speranţă este 15 iulie, notează Profit.ro.
La intrarea în restaurant va fi un “triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii. Va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire. Deasemenea este stabilit un număr de maximum 6 clienţi care pot ocupa o masă (faţă de maximum 4 la terase), exceptaţi de la această regulă fiind membrii de familie, mai arată sursa citată.
Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire (colectare date de contact pentru minimum o persoană pentru fiecare masă). Personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile înainte de fiecare serviciu.
Sursa foto: profit.ro