A murit NARGHITA, regina muzicii indiene. VIDEO

A murit Narghita, romanca supranumita regina muzicii indiene. Nepoata sa a gasit-o in garsoniera in care locuia. Narghita, una dintre cele mai stralucitoare si exotice aparitii de pe scena romaneasca dinainte de revolutie, s-a stins intr-o saracie lucie.

Cea supranumita si regina muzicii indiene avea 74 de ani si cazuse intr-un anonimat amar de o lunga perioada. Nepoata ei a gasit-o fara suflare in garsoniera din Bucuresti unde locuia cu chirie. In urma ei raman zeci de melodii dar si o fabuloasa poveste de dragoste cu actorul Raj Kapoor. Dupa o pauza de 21 de ani in cariera muzicala, Narghita planuia sa revina pe scena si chiar sa isi povesteasca viata intr-o carte. Asta i-a marturisit nepoatei ei sambata cand au vorbit la telefon. Tot atunci a vazut-o pentru ultima oara in viata, paznicul blocului.

Pentru ca nu i-a mai raspuns la telefon, nepoata artistei a hotarat sa sparga usa garsonierei, in care Narghita a locuit cu chirie in ultimii ani din viata. Din pacate a gasit-o fara suflare, intinsa in pat si cu televizorul deschis.Miercuri dupa amiaza, trupul neinsufletit a fost depus la capela Cimitirului Bellu. Pe Narghita o privegheaza doar cateva rude si Livia cea mai buna prietena. I-a fost alaturi si in perioada in care artista a trait in saracie. Un deznodamant trist pe care Narghita sau Maria Amarghioalei pe numele real, nu ar fi crezut ca-l va trai vreodata, mai ales ca in parioada de glorie se spunea ca a strans o avere impresionanata.

A debutat in 1957 in corpul de balet al ”Teatrului de Revista Contantin Tanase” insa in momentul in care a vazut filmul Vagabondul” a inteles care era menirea ei. A invatat limba hindi si 10 ani mai tirziu toata lumea ii era la picioare. A ajuns chiar sa fie primita pe covorul rosu de Indira Ghandi. Insa de departe cantecul ei de lebada a fost intalnirea cu marele actor indian Raj Kapoor, idolul ei de la Bollywood. Dealtfel in presa anilor ’70 s-a scris despre o frumoasa poveste de dragoste intre cei doi, chiar daca nici unul nu a confirmat. Narghita il venera si il reintalnea ori de cate ori se intorcea in India.

De altfel viata Narghitei a fost marcata profund in 1988 cand a aflat ca Raj Kapoor a murit. “Din cauza lui m-am retras. Mama a murit in 87 si… apropo de Raj Kapoor…el a murit in 88… M-am retras…prea multa suferinta. Am consumat prea multa energie: , declara aceasta la Happy Hour pe 12 ianuarie 2012.De aici a inceput si decaderea. Fara pensie, a fost nevoita sa vinda tot ce avea pentru a supravietui. I-au ramas doar sari-urile, cateva fotografii si afise dar si aminitirea unei pasiuni plina de tragism la fel ca eroul ei din filmele indiene.

Anul trecut, echipa de la “Happy Hour a descoperit-o pe Narghita dupa 20 de ani de cand nu a mai urcat pe scena. Diva a facut furori in epoca lui Ceausescu cu vocea si frumusetea inconfundabile. S-a spus ca a disparut in conditii misterioase, dar echipa lui Maruta a descoperit ca Narghita isi duce acum viata respectand mitul tacerii indiene, despre care se spune ca purifica si elibereaza spiritul de pacate.