ALEGERI IN PDL. Boagiu, Negoita, Florea si Paul, alesi prim-vicepresedinti ai PDL

Nu mai putin de 120 de candidati s-au inscris pentru aproape 50 de posturi in conducerea PDL, iar oamenii lui Vasile Blaga au castigat si aceasta lupta. Anca Boagiu, Liviu Negoita, Dorin Florea si Andreea Paul au fost alesi prim-vicepresedinti ai partidului, iar Gheorghe Flutur, secretar general. Majoritatea vicepresedintilor alesi fac de asemenea parte din echiapa de sustinatori ai motiunii lui Blaga.

“Va rog sa alegeti oameni 100% PDL, nu partial PDL, oameni care sa nu considere functia in BPN doar ca un trofeu al lor”, a spus presedintele PDL. Blaga a spus ca noua echipa de conducere a partidului va trebui sa fie “creierul, dar si vocea” PDL, care sa-i reprezinte pe democrat-liberali, apreciind ca, pentru acest lucru, PDL va trebui sa fie unit si statutul partidului sa fie respectat.

“Va trebui sa facem opozitie constanta actuualei puteri. Sunt pentru un partid unit, pentru un partid in care sa dezvoltam democratia interna. Nimeni nu are dreptul, nici macar presedintele partidului, sa se considere mai important decât partidul. Nimeni nu poate fi si in partid si in afara partidului”, a adaugat presedintele PDL, citat de MEDIAFAX.

Oamenii l-au ascultat pe Blaga si i-au dat o echipa preferata. Anca Boagiu, Liviu Negoita, Dorin Florea si Andreea Paul au fost alesi prim-vicepresedinti ai partidului, iar Gheorghe Flutur, secretar general. Toti cei patru prim-vicepresedinti ai partidulului, alesi astazi, sunt sustinatori ai lui Blaga.

Democrat-liberalii si-au ales, sambata, si cei 16 vicepresedinti ai partidului, printre acestia aflandu-se Raluca Turcan, Roberta Anastase, Radu F. Alexandru, Ioan Oltean, Cezar Preda, Sulfina Barbu, Alexandru Nazare, Alin Tise.

Au mai obtinut functia de vicepresedinte: Stefan Gheorghe, Cristina Dobre, Alin Popoviciu, Marian Jean Marinescu, Bogdan Cantaragiu, Romeo Raicu si Ioan Balan.

Majoritatea candidatilor care au sustinut motiunea Elenei Udrea in 23 martie, nu au obtinut voturi suficiente pentru a fi alesi vicepresedinti, printre acestia aflandu-se Teodor Paleologu, Gheorghe Udriste, Vasile Gherasim, Tinel Gheorghe, Florin Popescu, Florin Geanta si Mihaela Stoica.

Foto: Mondo News