ANM: Prognoza meteo pana joi dimineata. Vezi datele INFOTRAFIC

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca va continua sa ninga pana miercuri noapte, insa nu vor mai fi fenomene care sa impuna instituirea Codului Portocaliu.

Reamintim ca marti, ANM a retras avertizarea Cod Portocaliu si a transmis o noua avertizare Cod Galben de ninsori si vant puternic. Centrul Infotrafic informeaza ca, miercuri dimineata, nu erau probleme deosebite in trafic. Mai jos puteti vedea informarea Infotrafic.

Potrivit meteorologilor, ninsorile vor continua in toata tara pana in noaptea de miercuri spre joi, iar vemea se va incalzi treptat mai apoi, pana la temperaturi de 20 de grade. Nu se va mai inregistra vant puternic, astfel ca Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) nu va mai emite un nou cod pentru perioada urmatoare, a anuntat directorul general al ANM, Ion Sandu.

Desi stratul de zapada va creste pana la 10 cm, spre sfarsitul saptamanii, temperatura va creste si va ajunge duminica la 20 grade Celsius.

SITUATIA TRAFICULUI – MIERCURI, ORA 07.15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (07.15) circulatia autovehiculelor se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe autostrazi.

Exista insa unele drumuri, mai ales in zone montane, pe care se circula usor ingreunat din cauza stratului de zapada framantata si amestecata cu material antiderapant de 1-2 centimetri:- DN7D Greblesti (judetul Valcea) – limita cu judetul Arges;- DN67C Novaci – Ranca (judetul Gorj);- DN67B Dragasani (judetul Valcea) – limita cu judetul Arges.

Miercuri dimineata nu erau porturi sau aeroporturi inchise din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si nici probleme in traficul feroviar.Potrivit centrului Infotrafic, la aceasta ora (14.30) nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

SITUATIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 11:45

Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca la ora 11:45, in mai multe judete din Muntenia si Moldova traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, insa nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza condi 539;iilor meteorologice nefavorabile. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si imprastiere a materialului antiderapant. Le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule.

In judeteul Covasna este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN11B Cozmeni – Targu Secuiesc, in vederea facilitarii interventiei utilajelor de deszapezire. Autovehiculele grele au fost deviate pe ruta DN12 Cozmeni – Sfantu Gheorghe, DN11 Sfantu Gheorghe – Targu Secuiesc. In scurt timp traficul greu va fi reluat pe acest drum.Amintim, de asemenea, ca din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Ungariei, autoritatile maghiare au restrictionat intrarea pe teritoriul national a vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei cu Romania. Sunt exceptate autocamioanele inmatriculate in Ungaria care au ca destinatie aceasta 539;ara si cele care transporta animale vii sau marfuri perisabile si nu se deplaseaza spre autostrada M7.

Pentru siguranta conducatorilor autovehiculelor de tonaj si evitarea blocajelor de trafic, in zona adiacenta frontierei, Politia Romana le solicita acestora sa opreasca in parcarile special amenajate pe traseele de deplasare.

Precizam, totodata, ca Politia Rutiera a luat deja masura stocarii autovehiculelor din categoria amintita in aceste parcari. Data fiind starea de fapt existenta, rugam conducatorii autovehiculelor grele sa respecte cu strictete indicatiile politistilor care actioneaza in trafic.

In judetul Arad, coloanele de autotrenuri care asteapta ridicarea restrictiei de circulatie la Vama Nadlac au fost fragmentate de politistii rutieri pentru a nu fi afectat traficul usor. in total, acestea masoara in jur de noua kilometri. in judetul Bihor, la intrarea in Vama Bors, coloana de autotrenuri se intinde pe aproape doi kilometri.

ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat mesajul de atentionare cu cod galben. Astfel, in intervalul 26 martie, ora 11 – 26 martie, ora 20, va mai ninge in estul Olteniei, in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. In sud-est vantul va depasi la rafala 50-60 km/h, viscolind local zapada. In intervalul 26 martie, ora 20 si pana in noaptea de miercuri spre joi, 27/28 martie, vor mai fi precipitatii, predominant ninsori, in majoritatea regiunilor, inclusiv in zona capitalei, dar in general linistite si slabe cantitativ. Conducatorii auto sunt sfatuiti de politisti sa evite deplasarile in zonele aflate sub inciden 539;a atentionarii. In cazul in care calatoriile nu pot fi amanate, le recomandam sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna.

Pietoniisunt sfatuiti sa se angajeze in traversare doar prin locurile marcate si numai atunci cand sunt siguri ca autovehiculele pot opri in timp util.

Potrivit Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, in aceasta dimineata, incepand cu ora 7:40, Bara Sulina a fost inchisa navigatiei, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (vant puternic forta 5 – 6, valuri mari).