ANM a emis COD GALBEN de ploi, lapovita si ninsoare. Cum va fi vremea zilele urmatoare!

Meteorologii anunta vreme urata pentru urmatoarele zile. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, cod galben de ploi, lapovita, vant si ninsori.Avertizarea e valabila incepand de marti si pana miercuri la pranz.

In intervalul mentionat, in regiunile sudice va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp, iar in vestul Olteniei si in sudul Banatului izolat se vor cumula peste 40…50 l/mp. In zona de munte vor fi mai ales ninsori.

Spre sfarsitul noptii de marti spre miercuri si in prima parte a zilei de miercuri in sudul teritoriului local ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.Vantul va avea intensificari sustinute in sudul Banatului, inclusiv zona sa montana si in Carpatii Meridionali, unde vitezele vor fi de peste 70…80 km/h, dar local si temporar si in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cu rafale de 50…60 km/h.

Miercuri sunt asteptate precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in jumatatea sudica, iar in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura va ninge pe arii extinse. Temperaturile maxime nu vor depasi 2…3 grade in sud si 11…12 grade in vestul tarii.