ANUL SARPELUI incepe duminica. Vezi cum va fi noul an din calendarul chinezesc

Noul an din calendarul chinezesc, cel al sarpelui, care debuteaza duminica, va fi unul veninos, plasat sub semnul instabilitatii si al turbulentelor, va aduce razboaie si destramarea zonei euro, au prezis astrologii chinezi.Insa cantaretul sud-coreean Psy va continua sa pluteasca pe valul succesului sau din 2012, au spus astrologii, citati de AFP.

Anul sarpelui incepe duminica, 10 februarie, in calendarul chinezesc si este asociat cu apa: el ar putea aduce o serie de catastrofe, avertizeaza astrologii, foarte populari in Asia. Precedentii ani ai sarpelui au fost marcati de atacurile teroriste din 11 septembrie (2001), de miscarea democratica din Tiananmen inabusita in sange (1989) si de atacul japonez de la Pearl Harbour (1941). “Este un an al catastrofelor… Multe lucruri se vor derula foarte prost”, previne Tan Khoon Yong, de la cabinetul de geomantie Way OnNet Group. “Uniunea Europeana risca sa se destrame, moneda euro va fi in dificultate”, a adaugat acest astrolog in varsta de 59 de ani. Apa reprezinta frica, teama. Ea se afla chiar deasupra focului, care reprezinta bucuria si optimismul. Opozitia dintre cele doua semne se va exprima in luna mai, au explicat prezicatorii chinezi.

Potrivit lui Chow Hon-ming, un astrolog din Hong Kong, China si Japonia se vor infrunta in luna mai, in timpul unui conflict scurt, precum doi serpi care se lupta. Relatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat in 2012, din cauza unui arhipelag nelocuit aflat in Marea Chinei Orientale, revendicat de autoritatile de la Tokyo si de la Beijing. “Tensiunile vor atinge un varf, iar China si Japonia risca destul de mult sa mearga pana la declansarea unui razboi”, afirma Chow Hon-ming. “Bursele mondiale vor cunoaste o traiectorie asemanatoare celor urmate de aceste reptile”, prezice Mak Ling-ling, maestru in feng shui din Hong Kong. Aceasta traiectorie va fi calma si supla in prima parte a anului, dar mult mai sacadata in a doua jumatate a anului.

“Va fi ca miscarea sarpelui: rapida, agresiva, sireata”, a adaugat el. Mariana Kou, analista la o casa de brokeri, CLSA, care se amuza in fiecare an creand un indiciu feng shui , spune ca anul bursier 2013 se va termina intr-o maniera pozitiva. “Cu toate acestea, anii sarpelui sunt marcati de transformari, schimbari si, uneori, veritabile bulversari, dupa imaginea acestor reptile care isi schimba pielea cu regularitate”, a adaugat ea. In timpul precedentului an al sarpelui, in 2001, indicele Bursei din Hong Kong a pierdut peste 33%, insa nu totul va merge prost pe plan mondial. Noul conducator chinez, Xi Jinping, va prelua prerogativele presedintelui celei de-a doua puteri economice mondiale, in luna martie.

“El trebuie totusi sa fie atent la starea lui de sanatate. Risca sa sufere de pe urma unei cazaturi in luna noiembrie, daca va calatori in acea perioada”, afirma Chow Hon-ming, care ii sugereaza liderului chinez sa evite Rusia si Europa in toamna acestui an. Fanii cantaretului sud-coreean Psy trebuie sa stea insa linistiti. Piesa lui, Gangnam Style , un hit la scara planetara, va fi urmata de alte cantece care vor avea succes, a adaugat Chow Hon-ming. Calendarul chinezesc este impartit in cicluri de 60 de ani. In acest calendar, sarpele ocupa cea de-a sasea pozitie intr-un ciclu de 12 animale. Anul sarpelui incepe pe 10 februarie 2013 si se incheie pe 30 ianuarie 2014.