Accidente si circulatie ingreunata in Bucuresti din cauza zapezii

Ninge neintrerupt in Capitala de cateva ore bune, astfel ca stratul de zapada creste de la o ora la alta, ingreunand traficul rutier. Inca de joi noapte, zeci de utilaje de deszapezire au fost postate in marile intersectii ale Bucurestiului, nbsp; ca sa ajunga mai repede in zonele cu probleme, dar si ca sa se vada ca sunt la datorie.

13 accidente rutiere, soldate cu trei raniti grav si 86 de tamponari au avut loc in Capitala in multe zone din oras traficul fiind ingreunat din cauza ninsorii, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere Bucuresti, Ioana Stancu.

Se circula cu dificultate, din cauza ninsorii, pe Calea 13 Septembrie, Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevadrul Carol, Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Barbu Vacarescu si Soseaua Colentina. De asemenea, sunt probleme pe marile bulevarde si in zona centrala a Capitalei.

Din cauza conditiilor meteo, primarul general, Sorin Oprescu, a convocat din nou vineri dimineata comandamentul de iarna. Edilul s-a aratat nemultumit de felul in care primariile de sector au intervenit joi noapte si vineri dimineata in degajarea strazilor de zapada. Acesta le-a cerut reprezentantilor primariilor de sector sa scoata in strada toate masinile de deszapezire pentru a se interveni eficient pe strazile din Capitala. De asemenea, Sorin Oprescu a cerut directorului RATB sa-si scoata toti anagjatii in strada ca sa curete refugiile si peroanele de zapada.

Se circula in conditii de iarna in toata jumatatea sudica a tarii. Temperaturile sunt in unele zone sub minus zece grade Celsius, iar ninsoarea le da batai de cap soferilor si operatorilor de deszapezire.

Troienele de zapada sunt din ce in ce mai mari in Dobrogea vineri, viscolul este si el prezent mai ales in sud-estul tarii, iar ninsorile continua. Totusi meteorologii spun ca dupa acest episod de vreme severa, ne asteapta o incalzire exact cand nu ne-am dori-o: inainte de Craciun.