Actiunile Petrom nu s-au vandut!

Ministerul Eeconomiei a esuat in incercarea de a vinde 9,84 la suta din actiunile Petrom pe bursa, in conditiile in care gradul de subscriere in cadrul ofertei s-a plasat sub nivelul de 80 la suta, necesar pentru inchiderea ofertei cu succes.

nbsp;„Oferta publica secundara de vânzare a 9,84% din actiunile SC OMV PETROM SA, efectuata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie s-a incheiat, astazi, 22 iulie, a.c., la ora 12. Subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80 la suta, necesar pentru a inchide oferta”, se arata in comunicatul Ministerului, care nu da insa detalii asupra dimensiunii esecului – la cat se ridica exact gradul de subscriere in cadrul ofertei. De dimineata, pe piata au aparut informatii potrivit carora gradul de subscriere se afla sub 50%.

Ministerul sustine ca, in ciuda faptului ca, „gradul de subscriere la pachetul de actiuni OMV PETROM SA nu a ajuns la nivelul dorit nu inseamna ca anumite tinte nu au fost atinse”.

Citeste mai mult pe site-ul Antena 3 (Sursa foto: Intact Images)