Actorul Bujor Macin a incetat din viata

Uniunea Teatrala din Romania isi exprima profunda tristete la disparitia celui care a fost BUJOR MACRIN, distins actor si regizor al Teatrului „Maria Filotti” Braila, personalitate marcanta in spatiul teatral romanesc, la data de 29 martie.

Vreme de aproape 45 de ani a imbogatit scena teatrului brailean cu personaje legendare ca: Unchiul Vanea in „Tarara-Bumbia” de A.P. Cehov; Stavru in „Chira Chiralina”, dupa Panait Istrati; Jupan Dumitrache in „O noapte furtunoasa” de I.L. Caragiale; Marchizul de Sade in „Madame de Sade” de Yukio Mishima; George in „Cui i-e frica de Virginia Woolf” de Edward Albee; Piotr Sorin in „Pescarusul” de A.P. Cehov; Udrea in „Steaua fara nume” de Mihail Sebastian; Tatal in „Vanzatorul de iluzii” de Mihai Ispirescu.

in lunga sa cariera, actorul a fost cunoscut si pe platourile de filmare, jucand in filme ca: „Cei care platesc cu viata” (1988); „A unsprezecea porunca” (1990); „Cel mai iubit dintre pamanteni” (1992); „Aceasta lehamite” (2003); „Legiunea straina” (2006).

De asemenea, a semnat regia mai multor spectacole, dintre care amintim: „Vaniusa cel viteaz”, adaptare dupa un basm rusesc; „Ferita-va de femeile maritate” de Eugene Labuche; „imparatia soarelui” de Ion Balan; „Hangita” de Carlo Goldoni; „Acul cumetrei Gurton” de W.Stevenson; „Profesorul indragostit” de Hermann Bahr.

Pentru cei care doresc sa aduca un ultim omagiu, trupul neinsufletit va fi depus de astazi, 30 martie, in foaierul Salii Studio a Teatrului „Maria Filotti” Braila. inmormantarea va avea loc la Cimitirul Sf.Constantin, luni, 1 aprilie, ora 13.30.