Adi Mutu: Eu vin la lot nu pentru antrenor ci pentru tricoul echipei nationale

 

Atacantul de 34 de ani al lui Ajaccio spune ca respecta deciziile lui Piturca si nuanteaza cind vine vorba despre faptul ca n-a intrat de la inceput cu Olanda:

”Nici unui jucator, cind ajunge in forma si simte acest lucru, nu-i convine sa stea rezerva”

Ecourile meciurilor de la Budapesta si Amsterdam incep sa se estompeze, dar relatia Piturca – Mutu continua sa tina prim-planul. "Nu cred ca trebuie sa dau nimanui explicatii de ce e titular sau nu. O fac daca e cazul. Cu Adrian a existat o mica neintelegere inaintea cantonamentului, stabilisem cu el ceva si nu s-a tinut de cuvint, dar despre asta voi vorbi pe larg intr-o conferinta de presa. Ar fi fost culmea ca Mutu sa sara la mine la bataie!", a subliniat selectionerul la DolceSport. 

"Am spus ce-am simtit"
Asta dupa ce decarul "tricolorilor" isi aratase mirarea ca Piturca nu i-a oferit nici o justificare pentru decizia de a nu-l titulariza contra Olandei. De la Ajaccio, Mutu a subliniat pentru Gazeta ca "nu am spus nimic revoltator la adresa selectionerului, au fost declaratii civilizate. N-am nici o problema daca antrenorul considera ca nu e nevoie sa ofere explicatii pentru anumite decizii. Eu am spus doar ce-am simtit, dar respect hotaririle, pentru ca, pina la urma, nea Piti e cel care raspunde de rezultate".

"Am intirziat doua ore, dar nu era program de cantonament"
Si a recunoscut episodul tensionat cu selectionerul dinainte de intilnirea cuUngaria: "Am intirziat atunci doua ore, duminica, dar nu era program de cantonament. Am discutat apoi cu nea Piti si cred ca lucrurile s-au lamurit. Sigur, m-a surprins un pic decizia radicala pe care mi-o comunicase, de a renunta la serviciile mele, dar n-am vrut sa plec de la Mogosoaia pentru ca il stiu pe nea Piti. Se enerveaza, dar dupa zece minute ii trece!".

Mutu puncteaza ca "nu e nimic revoltator in argumentele celor care spun ca ar trebui sa se renunte la jucatorii mai in virsta, daca strategia e aceea de a forma o echipa pentru Euro 2016. Eu o sa am 37 de ani atunci. Dar eu vin sa evoluez cu drag pentru România atita vreme cit mai am posibilitatea sa o fac, mai ales ca sint sanse reale de a merge si la turneul final din Brazilia, in 2014. As vrea sa-mi inchei cu un Mondial traseul la reprezentativa".
"Am acceptat ca nu eram la nivel fizic optim"

Intareste apoi ca "eu vin la lot nu pentru un antrenor, ci pentru tricoul echipei nationale si pentru suporteri. N-am de gind sa renunt". Si nuanteaza atunci cind explica momentele de la Amsterdam, unde fluierul de start al meciului cu batavii l-a gasit pe banca: "Dupa o perioada de pauza, am revenit cu statutul de rezerva la «nationala» si am acceptat fara probleme aceasta postura. Eram constient ca nu ma aflam la nivelul fizic optim, iar asta am recunoscut-o chiar eu la momentul respectiv. Dar nici unui jucator, cind ajunge in forma si simte acest lucru, nu-i convine sa stea rezerva. Sigur insa ca decizia finala ii apartine antrenorului!".

"Nu stiu ce a fost dupa Olanda, am plecat repede"
Iar in final comenteaza acuzele lansate de Dumitru Dragomir legate de cheful organizat de jucatori dupa esecul de pe ArenA: "Eu am plecat repede de la Amsterdam, dupa meci, asa ca nu cunosc ce s-a intimplat acolo. Oricum, erau liberi, fiecare isi putea face ce program dorea. E un subiect care nu ma priveste si nu ma intereseaza".

Citeste stirea completa in paginile site-ului gsp.ro