Admitere 2011 – 2012: Lista facultati neacreditate cu cele mai mari taxe de studiu

Taxa de studiu la specializarea Informatica Economica din cadrul Universitatii Agora din Oradea variaza intre 4.250 de lei si 6.120 de lei pe an, in functie de momentul in care alegi sa o achiti. Taxa de scolarizare la Medicina Veterinara din cadrul Universitatii Spiru Haret se ridica la 3.060 de lei pe an.

Ca metoda, money.ro a comparat taxele de scolarizare practicate de universitatile particulare neacreditate dar si cele de la specializarile autorizate sa functioneze provizoriu in cadrul facultatilor/universitatilor particulare nbsp; acreditate. Ne-am raportat la taxele de studiu al caror cuantum este egal sau mai mare de 2.100 de lei pe an, pentru programele de studiu la zi.

Prin comparatie, cele mai mici taxe de scolarizare practicate de universitatile particulare acreditate sau autorizate din Romania pornesc de la 840 de lei pe an si ajung, in medie, la 1.800 de lei pe an, potrivit unei analize money.ro, pe care o puteti citi aici.

Iata clasamentul facultatilor neacreditate, dupa cele mai mari taxe de studiu practicate in anul universitar 2011-2012.

Facultatea de Statistica, Cibernetica si Informatica Economica din cadrul Universitatii Agora din Oradea este autorizata sa functioneze provizoriu. Facultatea antementionata are specializarea quot;Informatica Economica quot;. Taxa de scolarizare la aceasta specializare (Informatica Economica) variaza intre 4.250 de lei si 6.120 de lei pe an, adica intre 1.000 de euro si 1.440 de euro pe an. Cuantumul taxei de studiu difera in functie de momentul in care studentul opteaza sa o achite. Concret, vei plati cel mai putin, adica 1.000 de euro pe an (circa 4.250 de lei), daca alegi sa achiti taxa integral pana la 1 octombrie. Cu cat amani mai mult plata, cu atat cuantumul taxei creste, pana la maximum 1.440 de euro.

Specializarea Medicina Veterinara din cadrul Facultatii de Medicina Veterinara a Universitatii Spiru Haret (USH) din Bucuresti nu a fost acreditata in urma evaluarii ARACIS din 23 iunie 2011. Specializarea a mai primit si calificativul de neincredere din partea ARACIS. Taxa de scolarizare la specializarea Medicina Veterinara din cadrul USH se ridica la 3.060 de lei pe an.

Urmatoarele specializari de la invatamantul la zi din cadrul Universitatii George Bacovia din Bacau sunt autorizate sa functioneze provizoriu: Finante si Banci, Asistenta Sociala, Drept, Informatica Economica, Economia Comertului, Turismului si Serviciilor. Daca vrei sa afli detalii despre specializarile neacreditate, intra aici. Taxa de studiu la oricare din aceste specializari se ridica la 2.900 de lei pe an si este aceeasi ca in anul universitar precedent (2010-2011).

Specializarea Comunicare si relatii publice din cadrul Universitatii Gheorghe Cristea din Bucuresti este autorizata sa functioneze provizoriu. Studentii inmatriculati in anul I la aceasta specializare vor achita peste 2.760 de lei pe an (650 de euro). Pentru detalii, intra aici.

Universitatea Ecologica Traian din Deva este autorizata sa functioneze provizoriu. Taxa de studiu pentru studentii inmatriculati in anul I la una din specializarile din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor se ridica la 2.400 de lei pe an, in timp ce pentru pentru urmatorii 2 ani taxa anuala de studiu urca la 2.600 de lei. Precizam ca informatiile de pe site-ul universitatii sunt neactualizate, cele mai recente referindu-se la admiterea din anul universitar 2010-2011.

Citeste mai mult pe site-ul money.ro.