Admitere 2011 Academia de Politie: Pe 26 iulie va avea loc examenul scris

Nereguli la admiterea la Academia de Politie, unde marti au avut loc probele fizice. O parte dintre tinerii care doresc sa ajunga studenti nu indeplinesc normele medicale pentru inscriere. Asta desi au primit avize de la directiile medicale din judetele lor. La contravizitele medicale, facute la Academie, s-au descoperit tot felul de nereguli.

13 candidati care au primit aviz pozitiv de la directiile medicale ale Ministerului de Interne din judetele din care provin nu indeplineau baremurile cerute de cei de la Academie.

quot;Noua candidati au fost respinsi pentru ca nu indeplineau baremul de inaltime, 1,70 la barbati si 1,65 la femei. Alte patru persoane au fost depistate cu probleme de vedere quot;, a declarat comisarul sef Radu Nicolae de la Academia de Politie.

Ministrul de Interne, Traian Igas a cerut deja demararea unor anchete la directiile medicale din Dolj, Gorj, Vrancea, Brasov si Constanta, acolo unde medicii din cadrul MAI au dat avize pozitive. Elevii care au trecut de examinarea medicala au avut parte de o zi de foc. Au sustinut trei probe fizice: viteza, rezistenta si aruncarea mingii medicinale.

Mai multe fete s-au prabusit epuizate dupa sustinerea probei de rezistenta. In ciuda problemelor financiare cu care se confrunta politistii si anul acesta concurenta pentru admiterea la academie este mare. Cinci candidati se lupta pentru cate un loc sperand ca lucrurile se vor schimba in bine la ministerul de interne.

Cei care vor promova probele fizice vor sustine, pe 26 iulie, examenul scris.