Admitere 2011 Medicina – Vezi concurenta la Universitatile de Medicina si Farmacie din tara

nbsp;

Record la examenul de admitere la Universitatile de Medicina si Farmacie din toata tara. In Bucuresti, sunt 4,4 candidati pe un loc, dublu fata de anul trecut. Ar fi o veste buna, daca multi dintre viitorii medici n-ar declara cu seninatate ca isi aleg aceasta profesie, ca sa plece mai usor din tara.

Anul acesta au fost mai multi candidati la Facultatea de Medicina de la Universitatea Carol Davila din Bucuresti.

si la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi a fost concurenta-record: 2.400 de candidati pentru 700 de locuri. quot;Este cea mai mare concurenta din ultimii 15 ani, dar in ultimii 3 ani trendul a fost crescator, din momentul in care UE are nevoie de foarte multi medici si diploma e recunoscuta fara niciun examen de diferenta. Pe de alta parte, concurenta se datoreaza si statutului medicului, Este o profesie care atrage, cum atragea si inainte, varfurile din licee quot;, a spus profesor doctor Vasile Astarastoaie, rector Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi.

La Universitatea de Medicina din Cluj nu exista niciun loc cu taxa. Asa ca quot;batalia quot; dintre candidati este si mai dura. quot;Concurenta este foarte mare anul acesta. Chiar foarte mare, mai ales la tehnica dentara, cam sapte pe un loc quot;, a spus unul dintre candidati.