Admitere facultate 2011 – Cea mai mare concurenta este la Filosofie, Stiinte Politice si Drept


nbsp;
Absolventii de liceu vor sa se faca avocati si sociologi, piata muncii cere constructori. Paradoxul din fiecare an se repeta la admiterea la facultate de anul acesta: tinerii care au promovat Bacalaureatul se inscriu la specializari care nu le garanteaza angajarea.

Cu cat inainteaza perioada de admitere la facultate, cu atat se vede ca tinerii absolventi de liceu nu tin cont de niciunul dintre avertismentele pe care piata muncii le-a dat in ultima perioada. in prezent, conform statisticilor realizate de la inceputul anului, cei mai cautati sunt absolventii din domeniul constructiilor.

Cu toate acestea, la Facultatea de Constructii si Instalatii nici macar jumatate dintre locurile oferite la buget nu au fost ocupate, inscriindu-se doar 107 candidati. „in prima jumatate a anului au fost angajate 5.609 de persoane. 1.365 dintre acestea au semnat contracte de munca in constructii, 1.113 s-au angajat in servicii, 906 in comert si 587 in industrie quot;, a explicat Adriana Sarghie, purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi.

3 candidati pe loc la Filosofie

Pana acum, la Universitatea Al.I. Cuza cea mai mare concurenta este inregistrata, cu doua zile inainte de finalizarea inscrierilor, la facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, unde deja sunt 3,2 candidati pe un loc la buget. Aceasta este urmata de Facultatea de Drept, unde concurenta la inscrieri este de 2,4 candidati pe o pozitie bugetata.

La Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara cea mai mare concurenta se inregistreaza la doua facultati, cea de Zootehnie si de Medicina Veterinara. 167 de absolventi de liceu au optat pana acum pentru unul dintre cele 83 de locuri fara taxa de la Medicina Veterinara.

Pe locul secund se pozitioneaza facultatea de Zootehnie, unde s-au inscris pana acum 212 candidati pe 100 de locuri, ceea ce a dus la o concurenta de peste 2 candidati pe un loc la buget.

Citeste mai mult despre Admiterea la facultate 2011 pe site-ul Adevarul. nbsp;

Sursa foto: adevarul.ro