Admitere facultate 2011 – Universitatile pot organiza a doua sesiune de admitere


Absolventii de clasa a XII-a vor avea parte, in 2011, de inca o sesiune de admitere la facultate, nbsp;dupa examenul de bacalaureat din toamna. nbsp;

Astfel, universitatile pot organiza inca o sesiune de admitere, in baza autonomiei institutionale, dupa examenul de bacalaureat din toamna, nbsp;pentru ocuparea locurilor ramase libere din cauza promovabilitatii scazute, transmite agentia Mediafax, care il citeaza pe secretarul de stat pentru invatamantul superior Catalin Baba.

quot;Standardele la bacalaureat nu vor fi scazute. Institutiile de invatamant superior pot organiza, in conformitate cu autonomia universitara, o a doua sesiune de admitere quot;, a spus secretarul de stat in Ministerul Educatiei. nbsp;

quot;Discutiile pe care le-am avut cu rectorii indica disponibilitatea unor universitati de a organiza o a doua sesiune de admitere quot;, a mai spus Catalin Baba.

Cifra de scolarizare in anul I pe locuri de la bugetul de stat pentru anul universitar 2011-2012 este de 62.850. La acestea se adauga aproximativ 60.000 de locuri cu taxa in invatamantul public si alte 30.000 de locuri in invatamantul privat.