Admitere liceu 2011 – Andreea Bulea, eleva care a luat numai 10 de la 4 ani!



Optsprezece dintre elevii bucuresteni de clasa a opta au media 10 dupa gimnaziu si evaluarile nationale. Acest lucru inseamna ca au avut numai medii de 10 in clasele V – VIII si au luat numai 10 la probele din cadrul evaluarilor nationale, ceea ce le permite sa opteze linistiti pentru orice liceu in aceasta tara.

Printre ei se numara si Andreea Bulea, eleva la scoala numarul 79 quot;Academician Nicolae Teodorescu quot;. Spune ca nu s-a omorat invatand, dar a avut noroc de profesori care au stiut sa o motiveze si parinti care au sustinut-o. Avand cale deschisa catre orice liceu, criteriile ei de alegere, acum, tin de distanta fata de casa, mai degraba decat de prestigiul liceului, relateaza Gandul.

quot;Sunt trei licee care mi se par interesante, quot;Tudor Vianu quot;, quot;Sava quot; sau quot;Mihai Viteazul quot;, dar avand in vedere ca quot;Mihai Viteazul quot; este la 20 de minute de mers pe jos fata de unde stau, mi se pare cea mai buna alegere quot;, spune Andreea. Directoarea scolii este foarte mandra de ea, la fel si tatal care face parte din comitetul de parinti.

quot;Sa spun ca stau mult pe Facebook si ma si joc si mai mult pe calculator quot;, glumeste Andreea inaintea interviului. Totusi, face parte din categoria elevilor seriosi. La scoala 79 sunt grupuri de olimpici, un elev de 10 nu este considerat quot;un tocilar quot; ci un model. De asemenea, aici se stie inca din primul an de gimnaziu ca notele conteaza.

quot;Dintotdeauna a fost presiune mare, mereu am stiut ca trebuie sa iau medii foarte mari si pana la urma am reusit. A trebuit sa invat tot timpul, dar si profesorii au fost mai indulgenti, pe final, cand trebuia sa invat mai mult la romana si la matematica. Oricum, in scoala sunt elevi foarte buni, iar profesorii au reusit sa ne faca sa invatam din placere, nu doar pentru note quot;, povesteste Andreea.

Sursa foto: gandul.info