Afaceri de succes: Si-a deschis o ceainarie in Ramnicu Valcea cu bani de la stat

A fost prima care a semnat cu stiloul premierului Emil Boc contractul pentru cei 10.000 de euro, dar a mai pus inca de doua ori pe-atat pentru a-si deschide o ceainarie in Ramnicu Valcea.

Maria Eliescu este doar una dintre cei peste 1.000 de tineri care au aplicat pentru fonduri in cadrul Programului de sprijinire a tinerilor intreprinzatori.

Maria Eliescu, in varsta de 28 de ani din Ramnicu Valcea, se afla la o patiserie si era nemultumita de calitatea produselor. Atunci prietenii i-au spus “De ce nu iti deschizi tu o patiserie? Ce te opreste?”

Zis si facut. A pus la punct un plan de a deschide impreuna cu o prietena o ceainarie cu produse de patiserie. Dar, in luna ianuarie a acestui an, programul de sprijin pentru tinerii afaceristi s-a conturat de-a binelea si au decis ca amandoua sa-si incerce norocul, separat.

Maria s-a pus pe treaba si a realizat doua planuri de afaceri: cel pentru ceainarie, al ei, si cel pentru o firma de cadastru, pentru prietena ei. “Sunt pasionata de ceaiuri si imi doream un loc boem, unde sa evadez. Noi eram pe punctul de a demara pe cont propriu aceasta afacere, dar cand am auzit de posibilitatea de a lua bani prin acest fond, am ales sa aplicam. Banii din program au fost bineveniti, pentru ca nu am facut rabat de la calitate si ne-a ajutat sa ne imbunatatim afacerea”, a declarat pentru money.ro, Maria Eliescu, prima tanara care a primit finantare prin acest program.

Prin acest program, statul sprijina cel mult 50% din investitia necesara deschiderii unei afaceri. Maria a investit 19.000 de euro, pe langa cei 10.000 de euro primiti de la stat, o parte venind dintr-un credit de nevoi personale, iar o alta parte din banii stransi de la nunta. Dupa ce a angajat doua persoane, prin Bursa locurilor de munca din Ramnicu Valcea, acum se gandeste sa mai angajeze o persoana.

Citeste mai mult pe money.ro.