Ajutoarele de incalzire din 2011-2012 se vor acorda doar celor cu venituri mici


Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat ca ajutoarele la incalzire se vor acorda, in aceasta iarna, doar persoanelor care au un venit mic.

Lazaroiu a mai anuntat ca subventia de la stat va fi eliminata, in acest an. Pentru a beneficia de ajutor de incalzire, venitul minim pe membru de familie este de 786 de lei in cazul familiei si de pana la 1.082 in cazul persoanelor singure.

quot;Se va elimina subventia la gigacalorie care a fost acordata de la bugetul de stat. Iarna trecuta, statul baga in buzunarul fiecarui roman 750 de lei si la bogat si sarac pentru incalzire prin acea subventie. si de la stat si de la buget local primea si notarul si pensionarul. in plus, cei vulnerabili mai primeau inca 650 de lei ajutor de incalzire, deci in total 1350 de lei pentru incalzire anul acesta doar consumatorii vulnarabili vor nbsp;primi 20.000 de lei pe tot sezonul de iarna. Dam doar celor care au nevoie, nu tututor. Vorbim de 140.000 de familii care sunt racordate la CET. 200.000 erau anul trecut vulnerabili, numarul va creste la 330.000, e o estimare pe care am facut-o be baza datelor existente quot;, a declarat Sebastian Lazaroiu. nbsp;