Alegerile din 2012, scenariul Lazaroiu cu Scufita Rosie, Mos Craciun, Fetita cu chibrituri si Alba ca Zapada


In plina fierbere politica si deruta generate de anuntata remaniere guvernamentala, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu face scenarii de poveste. La propriu.

Intr-o noua postare pe blog, Lazaroiu scrie un articol intitulat quot;2012. Scufita Rosie, Mos Craciun, Fetita cu chibrituri? Sau Alba ca Zapada? quot;. Nu este insa vorba despre o postare clarificatoare, ci una cu personificari, adresata quot;initiatilor quot;. Acest lucru este, din pacate, dezvaluit abia la final, intr-un PS, dupa ce cititorul isi va fi stors creierii sa dezlege sarada consilierului prezidential.

Sebastian Lazaroiu vorbeste despre un sondaj recent, cu urmatoarea distributie a voturilor: 26%, 26%, 20%, 15% si 7%. quot;Trebuie sa recunoastem ca e o schimbare spectaculoasa fata de sondajele din primavara: 35%, 34%, 20% quot;.

Desi consilierul de la Cotroceni nu spune si care sunt partidele beneficiare ale scorurilor, dar, cel mai probabil, este vorba, in ordine, despre PSD, PDL, Partidul Poporului, PNL si PRM. Deespre ascensiunea PP, Lazaroiu ofera urmatoarea explicatie: quot;PP a schimbat dinamica intentiilor de vot care, imediat dupa anuntarea masurilor de austeritate, prevestea o alta turnura. (…) Ascensiunea PP nu poate fi explicata daca nu luam in considerare contractia uriasa a spatiului de alegere dupa exhibarea cvasi-falimentului bugetar. Increderea in vechile partide si lideri s-a prabusit. PP este, deocamdata, un simptom, nu un efect. Daca stim sa citim cauzele putem intelege mai bine posibilele efecte quot;.

Cum se joaca quot;ghiceste partidul quot;

Aceasta a fost partea lejera a postarii. Cei interesati sunt pusi la grea incercare de aici inainte, cand Lazaroiu descrie posibilele topuri electorale dupa 2012. Iata cele doua scenarii posibile, asa cum le vede sociologul de la Cotroceni:

ACUM (SCENARIUL 1)

• Scufita Rosie 26%,
• Fetita cu chibrituri 25%,
• Mos Craciun 23%,
• Capra cu trei iezi 15%

Citeste articolul integral pe site-ul Gandul