Alegerile prezidentiale din 6 decembrie vor fi reluate, sustine Duvaz

Curtea Constitutionala va decide reluarea alegerilor prezidentiale din 6 decembrie, sustine purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, care considera ca decizia de renumarare a voturilor nule este un pas catre reluarea scrutinului din cel de-al doilea tur.

quot;Decizia CCR este o hotarare corecta privind ancheta. Decizia pe care o va da CCR va fi ca se reia scrutinul din cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale. In vederea fundamentarii deciziei, CCR a cerut, la solicitarea noastra, renumararea voturilor nule, in urma probelor pe care le-am adus. Au fost anulate voturi primite de Mircea Geoana. Mi se pare un pas bun in lamurirea si clarificarea fraudarii alegerilor din turul doi quot;, a declarat Duvaz.

Duvaz considera ca o masura importanta va fi aceea a numararii tuturor declaratiilor pe proprie raspundere a votantilor din strainatate.

quot;Sunt peste 140 de mii de voturi exprimate in strainatate, trebuie sa avem peste 140 mii de declaratii. Din pacate, MAE a solicitat prin infograma sa nu se transmita inca documentele la Bucuresti. Avem informari ca in consulatele romanesti din strainatate se incearca completarea declaratiilor pe proprie raspundere si acum, pentru a justifica numarul de voturi care nu pot fi justificate. Facem un apel sa se opreasca, daca exista astfel de tentative quot;, a precizat Duvaz.