Alerta de antrax in 4 judete din Romania, dupa ce in Serbia a fost declarata stare de epidemie


Alerta in patru judete din Romania dupa ce in Serbia a fost declarata epidemie de antrax, la doar 60 de kilometri de granita cu tara noastra.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si Pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in urma declararii epidemiei de Antrax in Republica Serbia (zona Novi Becej, satele Bocear si Novo Milosevo – situate la 60 de Km de granita cu Romania) s-a dispus nbsp;
intensificarea masurilor de control al circulatiei de animale vii, produse si subproduse, provenite din zona respectiva in patru judete din tara noastra. Este vorba de nbsp;Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad.

In scopul prevenirii oricarui risc, presedintele ANSVSA a dispus, de asemenea, monitorizarea foarte atenta a tuturor miscarilor interjudetene de animale, din zona Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad. Medicii veterinari din zonele respective sunt mobilizati si actioneaza conform procedurilor.

„Situatia este sub control, colegii nostri din Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad sunt in stare de alerta si actioneaza conform celor stabilite prin Programele Strategice. Asiguram opinia publica din Romania, mai ales din zonele de la granita cu Republica Serbia, ca medicii veterinari sunt la datorie, ca intotdeauna, si fac tot ceea ce trebuie pentru ca animalele si oamenii sa nu fie in pericol!”, a declarat presedintele ANSVSA.