Alina Capraru vs finantarea europeana primita de Euroactiv Bistrita


nbsp;

Un ONG la care lucreaza sotia ministrului a primit finantare europeana prin intermediul unei autoritati din cadrul Ministerului Muncii. Proiectul finantat este condus de o colaboratoare apropiata a lui Botis, sefa sa de cabinet in momentul aprobarii finantarii.

ONG-ul cu pricina poarta numele Asociatia „Parteneriat Euroactiv quot; Bistrita si are sediul pe strada Closca nr. 3, chiar in casa ministrului din Bistrita. Dar coincidentele nu se opresc aici: coordonatoarea proiectului care a castigat finantarea este Alina Capraru, o colaboratoare apropiata a ministrului. Asociatia s-a infiintat in 2007, cand ministrul Botis era director executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) iar Alina Capraru, purtator de cuvant al institutiei.

Proiectul asociatiei, denumit „sansa la demnitate quot;, a primit finantare in noiembrie 2010, cand Botis se afla in fruntea ministerul, iar Alina Capraru era sefa sa de cabinet de la biroul parlamentar din Bistrita. Potrivit autoritatii care a aprobat finantarea si care functioneaza in cadrul Ministerului Muncii, proiectul este in valoare de 2,13 milioane de lei. Dintre acestia, 1,9 milioane de lei sunt bani nerambursabili de la UE, 187.700 de lei, de la bugetul national, iar asociatia a contribuit cu 44.748 de lei.

Potrivit site-ului asociatiei, in cadrul proiectului, asociatia ofera servicii de informare, consiliere, mediere si calificare a somerilor in meserii ca sudor si masinist.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu si verifica daca e vorba de un conflict de interese in contextul in care sotia sa este platita din bani europeni in calitate de consilier la proiect.

Citeste mai mult in Adevarul