Amenintare cu bomba la Biserica Reformata din Timisoara

Mai multe echipaje de politie, jandarmi si salvare au intervenit, duminica dimineata, la Biserica Reformata din Timisoara, dupa ce un barbat a sunat la numarul unic de urgenta 112 si a anuntat ca a amplasat un dispozitiv exploziv, persoanele aflate in imobil fiind evacuate, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis, Marinela Hotico, a declarat ca toate persoanele care se aflau in biserica au fost evacuate dupa ce, in jurul orei 09.00, un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca a amplasat un dispozitiv exploziv.

quot;Un barbat a sunat la 112 auntand ca se va produce o explozie la o biserica din Timisoara. La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 3, care au verificat locul si au evacuat persoanele care locuiau in cladirea respectiva, ulterior, la fata locului deplasandu-se si politistii compartimentului pirotehnic. Acestia efectueaza activitati specifice de cautare si verificare in zona, pana in momentul de fata nefind indificat nici un material suspect quot;, a declarat Hotico.

Potrivit politistilor care au intervenit la fata locului, apelul a fost facut de pe un telefon public dintr-o localitate din judetul Neamt, anchetatorii incercand sa afle identitatea persoanei care a anuntat amplasarea unui dispozitiv exploziv la Biserica Reformata.

Biserica Reformata, unde a fost pastor Laszlo Tokes, este situata in zona centrala a municipiului Timisoara, iar, in urma cu aproape 21 de ani, a fost locul unde a izbucnit Revolutia din 1989.