Amy Winehouse, The Strokes sau Coldplay, au scos albume care au marcat anii 2000


De la albumul quot;Is This It quot; al trupei The Strokes la quot;Black To Black quot; al divei trash Amy Winehouse, prezentam lista cronologica a celor zece materiale discografice care au marcat ultimul deceniu alcatuita de redactia muzicala a Agence France-Presse.

Radiohead: quot;Kid A quot; (2000) – Dupa succesul albumului quot;OK Computer quot; (1997), trupa Radiohead a pus deoparte chitarele, si-a schimbat radical felul de a compune versuri si a abandonat structurile clasice ale formatului pop. quot;Kid A quot; este un mixaj reusit de sunete si de experimente electronice, un album care face publicul sa viseze. De altfel, trupa Radiohead nu va inceta nici dupa acest album sa experimenteze, propunandu-le fanilor sa stabileasca ei insisi pretul de cumparare al celui mai recent material discografic al ei, intitulat quot;In Rainbows quot;.

Coldplay: quot;Parachutes quot; (2000) – Acorduri de pian in crescendo, melodii romantice si o voce inconfundabila reprezinta quot;ingredientele quot; albumului de debut al trupei britanice Coldplay, devenita ulterior una dintre cele mai de succes formatii ale deceniului.

Sursa foto: AFP

Citeste mai mult pe site-ul Mediafax