Anamaria Marinca a fost impresionata de scenariul dramei despre razboi “Storm”


Actrita de origine romana Anamaria Marinca a declarat, in cadrul unei conferinte de presa la Festivalul de Film de la Berlin, ca a ramas profund impresionata dupa ce a citit scenariul filmului quot;Storm quot;, care prezinta drama si consecintele razboiului, potrivit site-ului de stiri ninemsn.com.au.

In quot;Storm quot;, film regizat de germanul Hans-Christian Schmid, Anamaria Marinca joaca rolul unei femei bosniace care a fost violata de soldati sarbi in timpul razboiului din anii ’90. Filmul prezinta activitatea Tribunalului International pentru fosta Iugoslavie, unde sunt judecate crimele din acele vremuri. Personajul jucat de Anamaria Marinca apare in film impreuna cu o procuroare a tribunalului de la Haga, care incearca sa o convinga sa depuna marturie intr-un proces.

Marinca a declarat presei ca drama femeii al carei rol il joaca ea, care nu este unica, nu trebuie ignorata si nici uitata, chiar daca tribunalul de la Haga isi va inceta activitatea in cativa ani. quot;Povestea m-a marcat inca de cand am citit prima schita quot;, a declarat actrita romanca, potrivit site-ului de stiri, care citeaza AFP.

Actrita de 30 ani, cunoscuta pentru rolul principal din filmul lui Critian Mungiu quot;4 luni, 3 saptamani si 2 zile quot;, a fost nevoita sa invete bosniaca si germana pentru a juca in quot;Storm quot;.

quot;Storm quot; a intrat in competitia Berlinalei la trei ani dupa ce regizoarea bosniaca Jasmila Zbanic a castigat Ursul de Aur pentru quot;Grbavica quot;, film care prezenta impactul violurilor in masa asupra unei singure familii.

Potrivit presei, quot;Storm quot; ar fi deja favorit la castigarea Ursului de Aur, dupa ce audienta a primit cu aplauze interminabile premiera filmului lui Hans-Christian Schmid.

Festivalul de Film International de la Berlin s-a desfasurat pentru prima data in 1951, iar din 1978 este programat in luna februarie. In cadrul festivalului sunt prezentate anual peste 400 de filme, in sapte categorii: Competition, pentru filmele internationale de talie mare, Panorama, in cadrul careia sunt prezentate productii independente, Generation, unde sunt prezentate filme pentru tanara generatie, Perspektive Deutsches Kino – cele mai noi filme nemtesti, Forum, pentru forme experimentale de film, Berlinale Shorts, pentru scurt-metraje si Retrospective, categorie in cadrul careia sunt prezentate filme clasice. In cadrul Berlinalei se desfasoara anual si Piata de Film, unde Romania a avut anul trecut, in premiera, un stand.